Obeti pred tekmo niso dobri. Ekipa Krima, ki je imela v zadnjem obdobju za nameček veliko zdravstvenih težav, namreč proti madžarski ekipi še ni slavila. Na osmih tekmah je doživela pet porazov in trikrat igrala neodločeno. Povrh vsega je Györ, ki v zadnjih desetih letih veliko vlaga v ekipo, a zaenkrat neuspešno naskakuje vrh, lani je klonil šele v finalu lige prvakinj, še boljši v kot v minuli sezoni.

Ključne igralke so poznavalcem ženskega rokometa dobro znane, imena, kot so Eduarda Amorim, Anita Görbicz, Heidi Loke, Katrine Lunde Haraldsen in stara znanka Krima Andrea Lekić, že sama po sebi govorijo o kakovosti Györa, ki je z novim trenerjem Ambrosom Martinom malce spremenil tudi igro. Madžarske predstavnice vso tekmo držijo visok ritem s stalnimi menjavami, tako da ni več "vse" odvisno le od Görbiczeve.

"Kar se tiče ekipe Györa, vemo, da ogromno vlaga, skuša priti na vrh, ampak ji to ne uspe. Njene poglavitne igralke so Norvežanki Haraldsenova v vratih, Lokejeva na črti, Gorbiczeva, Lekićeva in Amorimova na zunanjih položajih, kjer igrata tudi Viktoria Redei-Soos in Aniko Kovacsics, na desnem krilu sta Jovanka Radičević in Adrienn Orban, na levem Ivett Szepesi, v obrambi pa ima tudi novo igralko Raphaelle Tervel, ki omogoča igranje različnih obrambnih sistemov. Mi nimamo veliko časa za pripravo, predvsem moramo ekipo energijsko dvigniti, zelo pomemben bo trening, o sami taktiki pa še razmišljamo, kaj bi bilo optimalno, glede na to, da imajo res raznovrstne igralke," je glavne karakteristike Györa na novinarski konferenci v Ljubljani orisal Tiselj, ki bo lahko računal na podobno postavo kot na tekmi s Podravko.

Krimov strateg sicer še pravi, da bo tekma z madžarskim velikanom v določenem smislu najlažja. "Kar zadevo tekmo z Györom, je to v psihološkem pogledu za nas najlažja tekma, saj nimamo česa izgubiti. To bo gotovo dober trening za nadaljevanje, ki sledi v ligi prvakinj. Verjamem pa, da bomo v tem tednu lahko opravili bolj kakovostne treninge, saj v zadnjem mesecu ni bilo praktično nobenega pravega trenažnega procesa zaradi zdravstvenih težav. Nekatere igralke so se vrnile predvsem na tekmi proti Podravki, dodatnih težav ni, tako da verjamem, da bomo lahko dobro in kakovostno vadili ter poskušali odigrati bolje kot v Koprivnici. Kaj to pomeni za sam rezultat, je zdaj težko reči. Verjamem pa, da bomo vsako tekmo igrali bolje," pred nedeljsko tekmo meni Tiselj.

Kljub slabemu medsebojnemu izkupičku in dejstvu, da bosta za Krim realno pomembnejši tekmi s Clujem v gosteh in s Podravko doma, pa vratarka Jelena Grubišić ne izgublja upanja. "Res nas čaka težka tekma, Györ je zame najboljša ekipa v skupini, res bo težko. Vemo, da jih še nismo premagale, tako da upamo, da jih bomo zdaj lahko presenetile v Stožicah," meni prva vratarka Krima.

Tekmo v Stožicah bosta sodila Čeha Jiri Opava in Pavel Valek.