Po uvodni domači zmagi proti St. Peterburgu sta sledila zaporedna poraza na gostovanju pri Metalurgu (23:30) in v Kielcah (24:30).

V Skopju smo računali na presenečenje, a doživeli visok poraz. Metalurg nas je premagal z našo igro - granitno obrambo in lahkimi zadetki iz (pol)protinapadov. V drugem delu smo igrali bolje, a bili le senca Gorenja, ki s(m)o ga vajeni gledati. Proti Kielcam smo zelo dobro igrali v prvem polčasu, pokopal pa nas je začetek drugega, ko so Poljaki naredili delni izid 5:0. Ko si takšna vrhunska ekipa priigra pet, šest zadetkov naskoka, jo je skoraj nemogoče ujeti.

V nedeljo ste se po 14-urni vožnji z avtobusom vrnili s Poljske, že danes pa boste gostili klub, ki je zaigral namesto bankrotiranega Koebenhavna.

Tekmovalni ritem doma in v Evropi je ubijalski, a sem fantom že pred časom dejal, da besede utrujenost do novega leta ne priznavam. Po vrnitvi sem jim dal nekaj premora, zato upam, da naporno potovanje ne bo pustilo prevelikih posledic. Dance enostavno moramo premagati. Gre za tehnično in taktično dobro ekipo z dobro kombinatoriko in delno mero improvizacije. Ena njihovih glavnih lastnosti je, da vztrajajo pri svoji igri, ne glede na to, ali vodijo ali zaostajajo. S pametno, disciplinirano in učinkovito igro v napadu moramo preprečiti njihove hitre (pol)protinapade, v obrambi pa igrati agresivno, z veliko prekinitvami in preprečiti njihove pogoste strele od daleč, tudi s tal.

Tudi v Kielcah niste mogli računati na Jureta Dolenca, ki si je poškodoval stegensko mišico. Bo igral danes?

Ne vem, o tem bo zadnjo besedo rekla zdravniška služba, kajti Jure bo na dan tekme pregledan z ultrazvokom. Čeprav se zavedam, da ob morebitnem nastopu ne bo stoodstotno pripravljen, bi nam prišel zelo prav, saj bi lahko vsaj delno razbremenil v zadnjem času zelo obremenjenega Davida Miklavčiča. A na Poljskem poleg Dolenca zaradi zdravstvenih težav nista igrala še Luka Dobelšek in Mitja Nosan. Želim si, da lahko vsaj eden od njih treh igral proti Dancem, že dolgo pa smo tudi brez Darka Cingesarja.

Po treh krogih zaostajate za Poljaki in Makedonci že za štiri točke.

Drži, toda mi smo gostovali pri dveh vrhunskih ekipah, ki poleg nas upravičeno računata na prvi dve mesti v skupini. V nadaljevanju tekmovanja obe prihajata v našo Rdečo dvorano, kjer bomo imeli priložnost za maščevanje. Vse ekipe so odigrale šele po tri tekme od desetih, zato je v igri še veliko točk. Karte se bodo še premešale, čeprav so Kielce najmočnejše, ostale ekipe pa dokaj izenačene.