BBC je iz virov znotraj italijanske ekipe izvedel, da naj bi Vettel z moštvom iz Maranella podpisal dogovor o možnosti prestopa v sezoni 2014, a pod določenimi pogoji. Najverjetneje bo vse odvisno od rezultatov rdečih dirkalnikov v sezoni pred tem (2013). Zeleno luč za morebiten prihod Nemca pa je moral prižgati tudi Alonso, ki soodloča o svojem sotekmovalcu in je letos že zavrnil morebiten prihod Lewisa Hamiltona, ki je nato podpisal dogovor z Mercedesom.

Vettel ima sicer pogodbo z Red Bullom sklenjeno do konca sezone 2014, a je Helmut Marko že potrdil, da je v pogodbi tudi klavzula, ki mu omogoča, da moštvo zapusti predčasno.

V zadnjem času je bilo že kar precej govora o drugem vozniku Ferrarija, saj Felipe Massa že nekaj časa ni kazal dobrih voženj in je bil na izhodnih vratih italijanskega moštva, vse pa se je sedaj začelo znova obračati v njegovo korist, saj je na zadnjih dveh dirkah na Japonskem in v Južni Koreji z drugim in četrtim mestom prikazal dobro formo. Nad njegovo vožnjo je zadovoljstvo včeraj izrazil tudi šef ekipe Stefano Domenicali, Brazilec bo zato najverjetneje tudi v prihodnji sezoni v Ferrariju sedel poleg Alonsa.

Montezemolo: "Nočem dveh petelinov v kurniku"

Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je že zanikal poročanje angleške mreže BBC, da je dvakratni svetovni prvak v formuli ena Vettel podpisal predpogodbo, po kateri bo v primeru dobrih rezultatov v prihodnji sezoni nato leta 2014 sedel v rdeč bolid. "Nočem dveh petelinov v kurniku," je dejal Montezemolo.

Predstavnik za javnost Ferrarija Luca Coljanni je predsednika dopolnil: "To ni prvič in verjetno ne zadnjič, da se pojavijo takšne govorice. Nič ni res in mislim, da tega sploh nima smisla zanikati."

Vettel, ki je po zadnji dirki v Južni Koreji prevzel vodstvo v skupnem seštevku pred voznikom Alonsom, ima pogodbo z Red Bullom do konca sezone 2014.

Tudi trenutna dirkača Ferrarija Alonso in Massa imata še veljavni pogodbi. Brazilec do konca 2013, Alonso, ki naj bi po poročanju BBC privolil v Vettlovo predpogodbo, pa do 2016.