Red Bull in Sebastian Vettel sta trenutno v vrhunski formi in to ravno v trenutku, ko se najbolj "lomi" letošnji boj za svetovnega prvaka. Nemec se očitno vedno prebudi ravno jeseni, z njim pa seveda tudi celotna ekipa, saj je zdaj tretjič zapored slavil in osvojil 75 novih točk na zadnjih treh dirkah. Fernando Alonso pa je že na dirki na Japonskem opozarjal, da njihov rdeči dirkalnik na zadnjih šestih dirkah ni napravil nobenega večjega koraka naprej, to pa se jim zdaj počasi že maščuje.

Sebastian Vettel je temelj za novo zmago, tudi sicer tretjo zaporedno na stezi v Jeongamu, postavil na prvih 300 metrih dirke. Veliko bolje je speljal kot njegov moštveni tovariš Webber, ki je bil na kvalifikacijah sicer najhitrejši, in že v prvem ovinku je bilo jasno, da lahko pri rdečih bikih resno računajo na novo zmago. "Več kot zadovoljen sem z zadnjimi dirkami, posebej s to v Južni Koreji. Vse smo naredili prav, izboljšave dirkalnika in stopnjevanje forme prihajajo v pravem trenutku. V prvem krogu je bilo malce bolj vroče, ker sem se moral kar potruditi, da sem ostal na prvem mestu. Potem pa je bilo že veliko lažje. Vse do zadnjih nekaj krogov, ko se je sprednja desna pnevmatika vedno bolj poslavljala. Zato sem si lahko privoščil tudi le eno napako, ko sem prepozno zaviral, a to ni vplivalo na končni rezultat," je povedal novi vodilni v skupnem seštevku. Ravno pnevmatika je bila edini pravi razlog za skrb pri Red Bullu, saj je zadnjih nekaj krogov Vettel odpeljal več kot previdno, iz ekipe pa so ga stalno obveščali, da se je pnevmatika že obrabila do osnovne strukture. A to hitrega Nemca ni moglo ustaviti, saj so bili tekmeci to pot prepočasni.

Mark Webber se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom, najbolj zadovoljen zaradi tega pa ni bil: "Če dirko začneš z najboljšega startnega mesta, ti ne more biti vseeno, če jo končaš kot drugi brez prave možnosti, da bi napadel prvo mesto. Škoda, vse sem zapravil že na startu, morali bomo resno analizirati, kaj je narobe z mojimi starti."

Zato pa se je bolje odrezal Fernando Alonso, ki pa mu tretje mesto ni prineslo dovolj točk, da bi za seboj zadržal Vettla. "Kaj naj rečem, več to pot nismo mogli doseči, Red Bulla sta bila enostavno prehitra. Zato moram biti zadovoljen z novimi točkami, da mi Sebastian ni preveč ušel, na naslednjih dirkah pa lahko le napadamo na vse ali nič. Veseli pa me, da je dirko kot četrti končal Felipe Massa, saj smo tako v seštevku konstruktorjev prehiteli McLarna." Res, Felipe Massa se proti koncu sezone vedno bolj resno kosa z najhitrejšimi, kot je kazalo na stezi, bi lahko dirko celo končal pred Alonsom, a ga je vodstvo ekipe hitro "umirilo", saj je za Španca v tem trenutku vsaka točka dvojno vredna.

Pravi "Waterloo" pa je doživela ekipa McLaren. Srebrnim je bilo že na kvalifikacijah jasno, da se bodo lahko borili le za drobtinice, ki jih bodo pustili Red Bull, Ferrari in tudi Lotus, a takega poraza si niso predstavljali. Jenson Button je bil žrtev veliko preveč optimističnega Kamujia Kobajašija v prvem krogu, ko je Japonec, sicer malce nerad, le priznal, da je prepozno zaviral in razbil dirkalnik Buttonu ter tudi Rosbergu. Vse do konca dirke pa se je s srebrnim dirkalnikom ubadal Lewis Hamilton. Niti približno ni bil konkurenčen, vmes je ekipi javljal, da je izgubil oprijem na sprednji osi, po dirki pa se je izkazalo še to, da se je na njegovem dirkalniku malo pred prvim postankom v boksih zlomil stabilizator na zadnji osi, zaradi česar je bil dirkalnik skorajda nevozen. "Mislim, da je s tem za nas odpeljal zadnji vlak, da bi se letos še lahko potegovali za naslov prvaka. Na zadnjih treh dirkah sem imel trikrat tehnične težave z dirkalnikom, tako pač ne moreš postati prvak. Po vsej logiki se ne bi smeli boriti s Toro Rossom ali Force Indio, a to se mi je dogajalo na tej dirki. Po drugi strani pa grem lahko na zadnje štiri dirke povsem neobremenjen," je povedal Hamilton, ki se naslednjo sezono seli v ekipo Mercedes, kjer pa trenutno razmere niso prav nič boljše, prej slabše. Rosberg je dirko končal zaradi Kobajašija, Michael Schumacher, ki se ob koncu sezone poslavlja od formule 1, pa je ostal brez točk. Naslednja dirka bo na sporedu 28. oktobra v Indiji.