»Pred nami je še veliko dirk, zato je težko napovedati razplet prvenstva. Naš primarni cilj je, da vse dirke končamo in nabiramo prepotrebne točke. Še vedno smo v igri za naslov prvaka,« je pred jutrišnjo dirko v deželi vzhajajočega sonca dobro razpoložen 25-letni voznik Red Bulla, sicer že dvakratni svetovni prvak v letih 2010 in 2011.

Kako se počutite na Japonskem, na katero vas vežejo lepi spomini, saj ste tu lani osvojili naslov, predlani pa slavili zmago na dirki?

Res je, spomini so lepi, sploh lani je bilo nepozabno, ko smo proslavljali naslov svetovnega prvaka. Dirkališče je veličastno in izziv za vsakega dirkača, zato je zmaga vselej nekaj posebnega. Tudi navijači so navdušeni nad formulo 1. Dirka bo tako kot vselej nepredvidljiva, toda v preteklosti smo bili v Suzuki kar uspešni.

Ste bili na prvih treningih dovolj hitri, so se nove nastavitve dirkalnika obnesle?

Dan je bil dokaj uspešen, pa čeprav moram priznati, da je bilo jutro daleč od idealnega. Mogoče sem dan začel na napačni nogi. No, popoldne je dirkalnik deloval odlično, ga pa moramo pred današnjimi kvalifikacijami še izboljšati, saj si bomo fantje po časih gotovo zelo blizu.

Bi vam tretji naslov prvaka pomenil več kot prva dva, saj ste imeli letos kar nekaj težav v moštvu in niste bili tako dominantni?

Biti svetovni prvak formule 1 je vedno privilegij, zato naslovov ne želim primerjati med sabo. Tako ali tako pa je do morebitnega tretjega še dolga in naporna pot. Seveda je prvi naslov vedno nekaj posebnega. Pred nami je še šest dirk, upamo na zajetno točkovno bero.

Ste imeli letos kakšne posebne psihične priprave, ki bi vam pomagale k vnovičnemu naslovu prvaka?

Sezona je bila zame težka na več načinov, bilo je veliko vzponov in padcev, manjkala nam je konstantnosti. Letos se je pokazalo, kako pomembno je biti včasih peti ali šest in nabirati točke, kar bo pomembno tudi na preostalih dirkah. Seveda bi bilo naravnost idealno zmagati na vseh šestih. To bo težko, ni pa nemogoče.

Kako komentirate slovo Michaela Schumacherja od formule 1?

To je gotovo velika izguba za naš šport. Veliko ljudi, med njimi sem tudi sam, bi želelo, da dirka še naprej. Upam, da bo še vedno ostal v formuli na nekem drugem položaju, tako da se bova občasno še vedno videla in kakšno rekla.  

povzeto po formula1.com