"Vsi smo presenečeni, da se dogaja to, kar se dogaja. V tem trenutku ne razpolagam z nikakršnimi informacijami, na podlagi katerih bi lahko napovedoval, kaj se bo zgodilo in kako se bo zadeva razpletla. Najprej bodo morali pravosodni organi v Franciji to temo končati, da bi mi v Sloveniji lahko potem ukrepali. Ne glede na to, kaj bodo pravosodni organi v Franciji odločili, pa se bodo seveda morale odzvati tudi panožne rokometne zveze in Evropska rokometna zveza (EHF). Kolesje se mora odviti, mislim pa, da se je šele začelo odvijati. Upam le, da bo nazadnje vse v redu, kako pa bo lahko vse v redu, po tem, kar se je že zgodilo, pa ne vem," je dejal slovenski strateg Denič.

"V tem trenutku ne razmišljam o državni reprezentanci in njihovem nastopu, ampak o njih kot ljudeh in osebah. Upam, da v tej aferi ne bodo kolateralna škoda francoskega športa. Vemo, da so naši fantje tam tujci in vemo, kako se to zna obrniti. Upam, da temu ne bo tako. Ne vemo, kaj se je zgodilo, lahko pa smo prepričani, da bodo sledile kazni, pri čemer ima EHF škarje in platno, vključno s panožnimi zvezami. Do mene bodo prišle že sprejete odločitve, ki bodo takšne ali drugačne in na te ne bom imel preveč vpliva," je svoje največje bojazni razkril slovenski selektor.

Vsi trije so pomemben del slovenske reprezentance

Vratar Prošt in desno krilo Gajić sta člana slovenske reprezentance, Kavtičnik je bil tudi pomemben člen izbrane vrste. "Oni so del družine. Sigurno je, da Slovenija nima nekega fonda vrhunskih igralcev na tej ravni in seveda, da se bo njihova morebitna odsotnost poznala. Ampak moramo iti naprej, drugače ni mogoče razmišljati," je še dejal Denič, ki osebno ni niti poskušal stopiti v stik s tremi igralci.

"Že zdaj imajo polne glave vsega, ne želim se še jaz vpletati in jim dodatno oteževati stvari. Zadev ne moremo prehitevati, počakal bom, da se afera razjasni in pomiri ter bodo za to pristojne instance sprejele odločitve," je sklenil Denič.

Predsednik RZS: "V Športu ni prostora za goljufe"

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je za časnik Delo dejal: "Uradno ne vemo nič, samo spremljamo medije. RZS je na francosko zvezo poslala prošnjo po pojasnilu, odgovor še čakamo. Naša statutarna komisija že pripravlja spremembe disciplinskega pravilnika, s katerim bi preprečili zlorabo športnih stav med igralci. V športu ni prostora za goljufe."