Po razburljivem dnevu na sodišču so pred novinarje stopili odvetniki obtoženih. Največ sedme sile se je zbralo okoli zastopnika bratov Karabatić, ki je prebral izjavo Nikole.

“Obtožili ste mene in mojega brata, da sva goljufala, a na tisti tekmi sploh nisva igrala, policija pa naju je pridržala, kot da sva kriminalca. Skoraj odkar sem se rodil, je moje življenje podrejeno rokometu, sedaj pa se moram boriti za ta šport. Obtožbe, da sem prevarant, so zame nočna mora. Jaz sploh nisem stavil na tisto tekmo, temveč je to storilo moje dekle. Uničili ste moje sanje in sanje mojega očeta,“ je novinarjem sporočil potrti Nikola Karabatić.

Brata Karabatić sta na sodišče včeraj prišla okoli 12. ure, pred sodnika pa sta stopila šele ob 21. uri. Oba sta obtožena ilegalnih stav in prirejanja izidov, branila pa se bosta s svobode, saj sta plačala varščino v višini 4.500 evrov za Luko in 25.000 evrov za Nikolo. Obtožnica prevare bremeni tudi njuni dekleti Geraldine Pillet in Jeny Priez, ki sta stave vplačali, tudi oni pa sta sodišče zapustili po plačilu varščine.

Prevare so poleg bratov Karabatić obtoženi še trije rokometaši Montpellierja: Srb Mladen Bojinović, Slovenec Primož Prošt ter Francoz Samuel Honrubij.Če bo peterica rokometašev obsojena prevare in nameščanja izida, jim grozi do pet let zapora, če pa bodo obsojeni le zaradi stavljenja, jih čaka milejša kazen neigranja na šestih tekmah in 15 tisoč evrov denarne kazni.

Proštov odvetnik Franck Nicolleau je po obravnavi povedal: “Ni mogoče, da bi šlo tu za kakšno prevaro. Moj klient je res stavil, a ni nameščal izida. Sedaj svoje dejanje obžaluje, saj se zaveda, da je ravnal zelo neumno. Fantje niso vedeli, v kaj se spuščajo, saj niso vedeli, da je njihovo početje nezakonito.“

Spomnimo, da je pet rokometašev Montpellierja obtoženih nameščanja izida tekme v francoskem prvenstvu, ko sta se v 24. krogu pomerila Rennes in Montpellier. Slednji je imel takrat naslov prvaka že v žepu, zato njihov poraz takrat ni dvignil preveč prahu. Pet mesecev kasneje je pet rokometašev Montpellierja obtoženih prevare, s katero so zaslužili 200 tisoč evrov.

Poglejte nekaj posnetkov s tekme in sami presodite, če so igralci v belih dresih namerno izgubili: