Policisti so po prvenstveni tekmi iz dvorane pospremili dvakratnega olimpijskega prvaka (2012, 2008) Nikolo Karabatića ter njegovega brata Luko Karabatića, Samuela Honrubio in Mladena Bojinovića, v preiskavi pa naj bi bilo še osem oseb.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da sta bila med igralci, ki jih je policija v vozilih z vključenimi sirenami odpeljala iz dvorane, tudi dva slovenska člana tega kluba Primož Prošt in Dragan Gajić, igralce pa naj bi spremljal še fizioterapevt. Skupno so v nedeljo policisti v stavniški aferi opravili kar 17 aretacij, od tega devet med igralci.

Rokometaši bodo priznali stavljenje, ne pa prirejanja izidov

Odvetnik, ki zastopa igralce, je danes dopoldan povedal, da bodo rokometaši priznali, da so stavili na izid sporne tekme, zanikajo pa kakršnekoli obtožbe o poskusu nameščanja izida tekme: “Razplet tekme ni bila dogovorjen. Dovolj je le, da pogledate posnetek, pa lahko vsak vidi, da ni bilo nobenega čudnega dogajanja na tem srečanju.“

"Res je, da sta oba stavila, vendar je to športni prekršek, nikakor pa ne kazenski. Tako da ostro zanikam, da bi oba rokometaša prirejala izide rokometnih tekem. Tožilstvo bi moralo dokazati, da sta prirejala izide in da se je kaj nepravilnega zgodilo na omenjeni tekmi. Če tožilstvo ne bo dokazalo, da je bil izid tekme prirejen, potem sama stava še ni prekršek," je dejal Dupond-Moretti, odvetnik najboljšega rokometaša na svetu, ikone francoskega športa Nikole Karabatića in njegovega brata Luke.

Brata Karabatić sta se branila z molkom

Brata Karabatić sta bila na zaslišanju povsem tiho, saj sta se na vsa vprašanja inšpektorja francoske policije branila z molkom.

Spomnimo, francoski rokometni prvak Montpellier se je znašel v primežu obtožb zaradi suma prirejanja izida prvenstvene tekme proti Cesson-Rennesu. Najboljši francoski rokometni klub je 12. maja letos klonil proti omenjeni ekipi z 28:31. Francoska televizija France 3 je poročala, da so bili na to tekmo na stavnicah vplačani sumljivo visoki zneski, med polčasom pa se je število stav na poraz Montpellierja tako povečalo, da je največje francosko stavniško podjetje Francaise des Jeux tekmo nato umaknilo s stavnega seznama.

Na sporni tekmi, na kateri zaradi poškodb niso nastopili Nikola in Luka Karabatić, Mladen Bojinović, Slovenec Vid Kavtičnik in Samuel Honrubia, naj bi stave na poraz Montpellierja ob polčasu na treh različnih stavnicah na pariškem območju, v Bretanji in v okolici Montpellierja vplačali nekateri ljudje iz kluba, žene ter dekleta igralcev. Skupno naj bi bilo vplačil za 70.000 evrov, dobitek pa je znašal 200.000 evrov.

Če bodo rokometaši spoznani za krive, jih lahko doleti zaporna kazen do pet let ter denarna kazen po 75.000 evrov. Če bo šlo zgolj za manjši prekršek, igralcem preti šest tekem suspenza in po 15.000 evrov denarne kazni.