"Gorenje je igralo tako, kot smo si mi želeli odigrati," je razplet tekme v Rdeči dvorani slikovito opisal gostujoči vratar Aleksej Kišov, ki je preprečil še večji polom gostov iz mesta na obali reke Neve. Rusi so po slabih dvajsetih minutah še držali ugoden izid (9:9), nato pa je začel mleti šaleški mlin. Na krilih odličnega organizatorja igre Marka Bezjaka (do 25. minute je dosegel že šest zadetkov) so gostitelji dosegli štiri zadetke zapored, na nasprotni strani pa St. Peterburg v desetih minutah le enega in na semaforju je bilo ob koncu prvega polčasa 16:10.

Gostujoči trener Dmitrij Torgovanov je že po sedmih minutah nadaljevanja zaradi visokega vodstva Gorenja (20:12) zahteval minuto odmora, a ta njegovim fantom ni pomagala. Že štiri minute pozneje je bilo plus deset (23:13) in zmagovalec je bil seveda odločen, zato je dal trener Branko Tamše priložnost za igro tudi tistim s povprečno manjšo minutažo. "Ker je bila to prva evropska tekma v novi sezoni, se nam je po uspehu z ramen odvalilo veliko breme. Osvojili smo pričakovani točki, a moramo na Ruse takoj pozabiti, kajti v štirih dneh nas čakata dve zelo težki gostovanji, na katerih bomo morali upravičiti visoke cilje - v sredo pri Celje Pivovarni Laško in v soboto v Skopju pri Metalurgu," je dejal kapetan velenjskega moštva Marko Bezjak, z devetimi strelci najboljši strelec tekme.

Celjani, ki so nastopili brez poškodovanih Dejana Perića in Gregorja Potočnika ter bolnega Igorja Žabiča, so se pred tekmo poklonili tragično umrlemu Veszpremovemu igralcu Marianu Cosmi (leta 2008 so ga umorili pred enim izmed tamkajšnjih mestnih lokalov), že v prvem napadu pa so doživeli še en velik šok. Domači vratar Nandor Fazekas je ubranil sedemmetrovko Luku Žvižeju, ki pa je kljub temu prišel do odbite žoge. Toda ob tem je celjski igralec nerodno padel in zaradi poškodbe je bilo tekme zanj takoj konec, zato se je moral preseliti med gledalce na tribuno.

Proti favoriziranim domačinom so pivovarji (igral je tudi skesanec Borut Mačkovšek, ki je dobil zadnjo priložnost po nizu disciplinskih grehov) sicer povedli s 3:2, sredi prvega polčasa pa zaostajali že s 5:10. V prvih 25 minutah so imeli gostje kar deset minut izključitev, Madžari pa nobene, z zadetkom Balasza Laluske z velike razdalje v zadnji sekundi tega dela igre pa je odšel Veszprem na odmor z visokim vodstvom (16:11). Prednost je na začetku drugega polčasa narasla že na 17:11, a je ekipa trenerja Vladana Matića naredila delni izid 5:0 in se vrnila v igro. Toda od morebitnega preobrata ni bilo nič, kajti Veszprem je slabih deset minut pred koncem povedel za pet zadetkov (25:20), do zadnjega znaka sirene pa prednost podvojil.