Zamenjal ga je začasni trener Bojan Zajc, na ledu pa je moštvo okrepil še Jan Muršak, eden od dveh Slovencev v najmočnejši ligi na svetu, ki bo na razplet "lockouta" v NHL počakal v zeleno-belem dresu. A nov začetek še ni bil po željah zmajev, saj so v petek izgubili pri novem članu lige Dornbirnu, danes pa so se vendarle veselili. Drugega novinca v ligi Innsbruck so premagali prepričljivo s 7:1 in dosegli drugo zmago v sezoni.

Poteza vodstva kluba, da so najdaljši potovanji v ligi združili ter ostali na zahodu Avstrije, se je izkazala za dobro. Že od prve minute so bili spočiti gostje nevarnejši, videlo pa se je tudi, da so veliko hitrejši in to so s pridom izkoriščali celo tekmo. V prvi tretjini so vse tri gole dosegli dobesedno v prazno mrežo, najprej je Muršak pred golom lepo našel Chrisa D'Alvisa, nato pa je dvakrat natančno podal še branilec Patrick Coloumbe, tako da sta Brock McBride in Eric Pance povišala na 3:0.

V drugi tretjini so bili domači kolikor toliko enakovredni, predvsem z igralcem več, a je vratar zeleno-belih Jerry Kuhn svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. V 24. minuti je Muršak znova natančno podal, tokrat Žigi Pancetu, ta pa je neubranljivo zadel.

V zadnjem delu so najprej domači igrali z dvema igralcema manj, kar so Ljubljančani izkoristili z golom McBrida, visoko zmago pa potrdili še z dvema goloma z igralcem manj. Najprej je Mušič blokiral podajo domačega branilca in v protinapad poslal Mateja Hočevarja, v 48. minuti pa je bil pred golom najbolj priseben Damjan Dervarič. Gostom je nato za trenutek popustila zbranost in domači so dosegli vsaj častni gol, a so jih njihovi privrženci kljub temu zaradi slabe predstave izžvižgali.

V naslednjem krogu se bo nova okrepitev Muršak predstavil tudi navijačem Olimpije, saj bodo Ljubljančani v petek gostili celovški KAC.