Aktualni madžarski prvaki so se v novo evropsko sezono podali s številnimi okrepitvami, med katerimi so Laszlo Nagy, Chema Rodriguez, Cristian Ugalde in Marco Oneto, in z jasnim ciljem - uvrstitvijo na zaključni turnir v Kölnu. Na drugi strani je mlada celjska ekipa na prvo tekmo v najelitnejšem evropskem tekmovanju prišla nekoliko oslabljena. Še več skrbi je imel celjski strateg Vladan Matić po uvodnih minutah, ko se je poškodoval Luka Žvižej in predčasno končal tekmo. Kljub temu, da so Madžari prvi polčas dobili s 16:11, so Celjani v nadaljevanju imeli kar nekajkrat priložnosti, da izenačijo, nezbranost v napadu pa so znali domačini izkoristiti in do konca tekme so prišli do visoke zmage.

Celjani so srečanje bolje začeli. Ne glede na to, da je v prvi minuti Žvižej zgrešil sedemmetrovko, je v tretji minuti gostujoče moštvo v vodstvo popeljal Sebastian Skube. Pivovarji so v deveti minuti povedli še s 3:2, nato pa so Madžari po dveh napakah nasprotne ekipe prišli v vodstvo. Najprej je izenačil Ugalde, Rodriguez je Veszprem povedel v vodstvo (4:3), po zadetkih Nagyja in Tamasa Ivancsik pa so imeli že tri gole prednosti (7:4). Alem Toskić je v 16. minuti še zadel za znižanje na 5:7, a so nato rokometaši Veszprema razliko počasi višali. Do konca prvega polčasa so Celjani skušali znižati zaostanek petih golov, a trda madžarska obramba jim ni dovolila, da bi se približali.

Veszprem je v nadaljevanju po zadetku Mirsada Terzića povedel že s 17:11, nato je uspel Celjanom delni izid 5:0 in po zadetkih Gašperja Marguča, Žige Mlakarja, Boruta Mačkovška, Toskiča in še enkrat Mlakarja se je na semaforju izpisalo 17:16. Gosti so v 37. minuti imeli priložnost, da izenačijo, po zapravljeni priložnosti Celjanov in hitrem protinapadu Rodrigueza pa je Veszprem znova prišel do višjega vodstva (18:16). Celjani bi v naslednjih minutah lahko rezultat izenačili, neizkoriščene priložnosti pa so Madžari spreminjali v zadetke in držali minimalno prednost.

Petnajst minut pred koncem je Ivancsik svojo ekipo popeljal do vodstva 22:19, do večje prednosti pa Veszpremovi igralci niso mogli tudi po zaslugi dveh zaporednih obramb Matevža Skoka. Do nekoliko večje prednosti so Madžari prišli po nekaj slabših celjskih minutah in deset minut pred koncem srečanja je bilo na semaforju 24:20. Celjani pa še naprej niso znali žoge spraviti mimo razpoloženega hrvaškega reprezentanta Mirka Alilovića, sicer nekdanjega vratarja Celja, domači pa so prednost iz minute v minuto višali. Pet minut pred koncem je bilo po dveh golih Petra Gulyasa in Gergöja Ivancsika 28:20 v korist gostiteljev. Do konca tekme pa so madžarski rokometaši povsem nadigrali celjsko zasedbo in ji prizadejali poraz z desetimi goli razlike.