Mariborski rokometaši so vse dvome o napredovanju v drugi predkrog novonastalega tekmovanja pod okriljem Evropske rokometne zveze, ki je združila pokal pokalnih zmagovalcev in pokal EHF, razrešili na prvem dvoboju. V domači dvorani Tabor so zanesljivo in brez večjih težav zanesljivo premagali luksemburškega predstavnika, povratna tekma, ki bo v soboto, 15. septembra, v Dudelangeju bo tako zgolj formalnega značaja.

V prvem polčasu so se gosti iz Dudelangeja dobro kosali s favoriziranimi Mariborčani, v drugem pa jim niso bili enakovredni v nobenem elementu igre. Izbranci domačega stratega Marka Šibile so iz minute v minuto višali svojo prednost, najvišjo pa dosegli ravno na koncu tekme, ko so povedli s +15.

Na današnji tekmi je blestel Renato Vugrinec, povratnik na slovensko domačo sceno je dosegel kar 13 golov, izdatno pomoč pa je imel v Mihi Zarabcu, ki je vpisal osem zadetkov, medtem ko je Simon Razgor prispeval šest golov. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Martin Hummel s 13 zadetki.