Vettel je nazadnje v Monzi dirko končal nekaj krogov pred koncem, ko so mu iz garaž naročili, da nemudoma gasne motor. Z ničlo se je njegov zaostanek v skupni razvrstitvi za Fernandom Alonsom povečal na 39 točk, a Nemec še ni obupal nad tretjim zaporednim naslovom prvaka.

V Singapurju je odločen, da stopi na najvišjo stopničko in napove zanimiv razplet sezone. Na prvem treningu je Vettel danes za 49 tisočink sekunde ugnal Lewisa Hamiltona (McLaren), tretji pa je bil Jenson Button. Alonso (Ferrari), vodilni v prvenstvu, je bil četrti, peti pa Venezuelec Pastor Maldonado (Williams), ki je bil prvi, ki je za Vettlom zaostal več kot sekundo.

Na drugem treningu je Vettel (kot tudi večina drugih dirkačev) uporabil zelo mehke gume in "zmagal" s skoraj dve sekundi boljšim časom kot na prvem treningu. Tokrat je zasledovalce prehitel za več kot tri desetinke sekunde. Drugi čas je tokrat pripadel Buttnu, tretji pa je bil Alonso, ki je zaostal že več kot pol sekunde. Četri čas je imel Mark Webber, peti pa Hamilton.

Trenutno tretji v skupnem setevku Kimi Räikkönen (Lotus) trenutno še ni našel idealnih nastavitev in je za Vettlom zaostal dve sekundi.

Kvalifikacije so na sporedu jutri ob 15. uri, dirka, ki v Singapurju poteka zvečer pod lučmi, pa se bo začela v nedeljo ob 14. uri. po našem času, oz. ob 20. po lokalnem.