Räikkonen je v Singapurju nastopil na dirkah v letih 2008 in 2009, ki pa se zanj nista končali po načrtih, saj s 15. in 10. mestom ni prišel do točk. Pravilo, da točke dobi prvih deset dirkačev, so uvedli šele leta 2010, ko pa Finca ni bilo več v formuli ena, saj se je za dve leti preselil v reli.

“V Singapurju me čaka še nedokončan posel, saj na prvih dveh dirkah tam nisem osvojil niti ene točke. A to ne pomeni, da tam ne morem biti hiter, saj so mi povedali, da je rekord kroga vse od leta 2008 še vedno v moji lasti. Tudi leta 2009 mi je šlo dobro in sem se boril za peto mesto, nato pa sem zaradi nesreče končal na desetem mestu. Tokrat želim biti bolj uspešen,“ pred zanimivim koncem tedna pravi “ledeni mož“, ki je sedem dirk pred koncem sezone v skupnem seštevku na tretjem mestu, z le točko zaostanka za drugim Lewisom Hamiltonom in 38 točk za vodilnim Fernandom Alonsom.

Glede na visok položaj v skupni razvrstitvi si Räikkönen to pot v Singapurju ne želi le kakšne točke, temveč odkrito meri na mesta na zmagovalnem odru: “Jasno je, da je tudi tokrat cilj uvrstitev med prve tri. Zaenkrat mi je to letos uspelo šestkrat, na zadnjih dirkah pa sem osvojil približno toliko točk kot najboljši dirkači. Iz našega dirkalnika nam uspeva iztisniti maksimum in upam, da bomo tako nadaljevali tudi na naslednjih dirkah.“

“V Monzi smo izgubili nekaj točk v primerjavi z Alonsom, kar ni najbolje, a vseeno nam je uspelo doseči dober rezultat na težkem dirkališču, ki ne ustreza našemu dirkalniku. S tretjim mestom v skupni razvrstitvi sem zadovoljen, skoraj nemogoče pa je napovedati, kako se bo sezona razpletla. Sem zelo blizu drugega mesta, a počakajmo na izide naslednjih dirk,“ Räikkönen ostaja trdno na realnih tleh, vseeno pa bo na preostalih dirkah vselej med kandidati za najvišja mesta in ne bo presenetljivo, če se bo ob koncu znašel v boju za naslov prvaka.