Trener grškega velikana Jesualdo Ferreira s predstavo svojih varovancev proti čvrstemu štajerskemu tekmecu ni mogel biti niti najmanj zadovoljen. Ko je Agim Ibraimi slovenske prvake po peljal do vodstva z 2:0, se je nemočno zleknil na usnjeni vijolični fotelj na klopi in do konca tekme le redko vstal. Videti je bilo, kot bi se vdal v usodo, vedoč, da bo Panathinaikos iz Maribora odšel bos in gol. »Izid je slab. Raven naše ekipe je bila pod pričakovanji. Tako visokega poraza nisem pričakoval, a zdaj je pomembno, da dvignemo glave. Smo v težkem obdobju, izgubili smo del samozavesti, za kar tudi sprejemam odgovornost. Naše moštvo običajno ne igra tako slabo kot tokrat v Mariboru,« je mrkega pogleda in vidno razočaran razložil Jesualdo Ferreira.

Mariborski trener Darko Milanič na tiskovni konferenci že dolgo ni bil tako prešerne volje. No, ohranil je tisto značilno umirjenost, neevforičnost, a iz njega je sijal ponos. Ponos zaradi nečesa velikega, kar prva zmaga Maribora v evropski ligi vsekakor je. »Vsi smo zelo zadovoljni. To je čudovit uspeh. Bili smo boljši tekmec in zasluženo osvojili tri točke. Tekma proti Panathinaikosu zagotovo sodi v kategorijo ene boljših predstav Maribora,« je hitel razlagat Darko Milanič. Poudaril je, da se je slovenskim prvakom videlo, da se bolje obnašajo skozi tekmo in da niti v enem trenutku niso pozabili na zastavljene naloge.

»Zagotovo smo se nekaj naučili iz lanske sezone v evropski ligi. Fantje so po kazali veliko zrelosti. Veseli me, da smo imeli praktično vseh devetdeset minut kontrolo nad dogajanjem. Nasprotnik ni storil ničesar, da bi nas pritisnil pred naša vrata, da bi nas spravil v težave,« je na daljeval s predstavitvijo svojega videnja tekme Milanič in na vprašanje, ali so se apetiti Maribora zdaj povečali, odgovoril: »Cilji se lahko spreminjajo iz dneva v dan, a uživajmo zdaj v tej čudoviti zmagi. Ni čas, da bi leteli po zraku in dajali nerealne izjave. Že pred začetkom smo ponavljali, da si želimo izboljšati lanski dosežek v evropski ligi. Zdaj smo to dosegli že v prvem krogu in ne želimo se ustaviti.«

O zgodovinskem dnevu Maribora pa je razlagal vezist Aleš Mertelj. »Tri točke smo si želeli in jih zaslužili. Naša reakcija na zahtevnost tekme je bila odlična. Bili smo maksimalno zbrani, da smo one mogočili tekmeca v tistem delu, kjer je najmočnejši. Unovčili smo tisto, kar smo se lani naučili na šestih tekmah v evrop ski ligi. Zdaj nas čaka še pet dvobojev, za Maribor pa velja, da želi vedno biti naj boljši. Vsakič želimo ponavljati takšne trenutke, kot smo jih doživeli tokrat v Ljudskem vrtu,« je povedal Mertelj, tudi slovenski reprezentant.

Preberite tudi: Portugalcu se je uresničila le ena želja