Portugalski trener Panathinaikosa Jesualdo Ferreira je imel pred tekmo z Mariborom dve želji – da bi se srečal z Zlatkom Zahovićem in da bi zeleni iz Aten zmagali v Ljudskem vrtu. Prva se mu je uresničila tik pred začetkom tekme, iz polnil pa mu jo je športni direktor Maribora, ki je prihitel k svojemu nekdanjemu trenerju Benfice. Precej dolgo sta se pogovarjala, sledil je sodnikov žvižg, začetek tekme in manj prijetne novice za Ferreiro. Druga želja je namreč ostala neizpolnjena, kajti Mariborčani so prikazali imeniten nogomet in povsem zasenčili slavnejšega tekmeca.

V skladu z napovedmi so Mariborčani skušali prevzeti pobudo, kar jim je nemudoma uspelo. Žoga je bila večino časa v njihovi posesti, iz minute v minuto so bili bližje golu, ki so ga branili gostje. Izpeljali so kar nekaj akcij, ki so dišale po zadetku. Že v četrti minuti je bil blizu uspeha Ibraimi, od katerega se je odbila žoga na robu kazenskega prostora. A vijolična desetica je streljala slabo, kar je bila napoved neprepričljive predstave enega najbolj kreativnih nogometašev Maribora. Toda k sreči so bili razpoloženi ostali. Še posebno na sredini igrišča, kjer so bili popolni gospodarji, je slovenskim prvakom kazalo dobro. Aleš Mertelj in Goran Cvijanović sta reprezentančnim kolegom pokazala, kako naj bi igral par zadnjih vezistov. Njune podaje so bile uspešne, še posebno pomembne pa tiste, ki sta jih usmerila v globino proti napadalcema. Očitno je mariborski strokovni štab s pomočjo grških vohunov v pripravi na tekmo uspešno opravil svoje delo. Iz načina igre je bilo razvidno, da vedo, da obramba Panathinaikosa ne deluje najbolje, ko jih skušajo vezisti izigrati s podajami po sredini. Nekajkrat so vijolični z globinskimi podajami prišli do roba kazenskega prostora, v 25. minuti pa prebili tudi to mejo. Akcijo je začel Cvijanović, nadaljeval Tavares, ki je najprej preigraval zeleno-belo obrambo, kot to počne tudi na slovenskem prvenstvu, na to pa priložnost priigral Robertu Beriću. Napadalec iz Krškega je žogo z diagonalnim strelom zabil v mrežo za vodstvo Maribora z 1:0. Kako močan je Maribor, je bilo očitno po golu, kajti gostje iz Grčije so do konca prvega polčasa kljub zaostanku le nekajkrat resneje pogledali proti golu, sicer pa so imeli nadzor še vedno trdno v nogah gostitelji.

Tudi v drugem delu so bili Mariborčani še naprej zanesljivi, navdušujoča je bila predvsem igra na sredini igrišča. Napadov je bilo z druge strani sicer več, a so jih vijolični uspešno mirili ter tekmeca strašili ob protinapadih. Zelo nevarnega so izpeljali v 53. minuti, ko je Milec žogo popeljal v čez polovico, Ibraimi, ki je bolje deloval na levi strani kot na desni, pa je podal Beriću, ki je bil sam pred golom, a je bil vratar Karnezis uspešnejši. Tri minute kasneje bi bili Mariborčani ob edini zares lepi priložnosti gostov po napaki Rajčevića skoraj kaznovani, a so bili Atenčani pred golom nespretni. Novo zaključno žogo za zmago so imeli Štajerci v 62. minuti. Tokrat so jo izkoristili. Kdo ve katerič je žogo ukradel Cvijanović in začel napad za šah mat. Nadaljeval ga je Tavares, z mojstrskim strelom z roba kazenskega prostora pa zaključil Ibraimi, ki se je z zadetkom odkupil za napake. Čeprav je bilo do konca tekme še pol ure, je bil zmagovalec odločen. Ne le zaradi prednosti dveh golov, ampak tudi zaradi izjemno zanesljive igre Mariborčanom za prvo zmago v evropski ligi ni bilo treba trepetati do zadnjih minut. Piko na i je veličastni zmagi z zadetkom iz enajstme trovke ter svojim 13. v evropskih pokalih postavil kapetan Marcos Tavares.