"Zagotovo ni bila super vožnja. Cesta je bila sicer res mokra, ampak mislim, da so bile glavni vzrok za ta rezultat noge. Sezona je bila predolga in pretežka, da bi še tukaj kaj naredil. Telo ne more več, ne zmore več tako hudih naporov in se ne odziva na treninge, mislim, da je to glavni razlog," je po odpeljanem kronometru povedal Jani Brajkovič, ki si je pred današnjo dirko želel višje uvrstitve. "Zelo sem si želel dobro nastopiti. Tudi v Kanadi sem hotel dobro dirkat. Ni vedno tako, da če si želiš, da tudi lahko. Kot sem že prej povedal, sezona je bila predolga, da bi tukaj delal vidnejše rezultate. Mislim, da bo kmalu treba zaključit sezono in se spočit," je še dodal Belokranjec, ki pa verjame, da lahko v nedeljski cestni dirki k uspehu ekipe veliko pripomore.

"Dal sem maksimum. Težava je nastala, ko me je po desetih kilometrih že ujel dež, bilo je 15, 18 stopinj, voda in veter..., noge so dobile svoje. Imel sem nekaj problemov, ko je bila mišica mrzla in nisem imel več občutka, koliko pritiskam. Andrej Hauptman, ki me je spremljal zadaj, mi je po radiu narekoval tempo, po domače me je gonil, da sem dal vse od sebe," pa je povedal Koren.

Martin ubranil naslov

Martinu, svetovnemu prvaku v kronometru iz lanskoletnega prvenstva v Koebenhavnu, je vse do cilja največ preglavic povzročal Phinney, a na koncu je 22-letnemu Američanu zmanjkalo pet sekund. Nemški specialist za vožnje na čas je sicer 30 kilometrov pred ciljem ujel Španca Alberta Contadorja, zmagovalca letošnje dirke po Španiji, ki je preizkušnjo nato končal na devetem mestu.

Sedemindvajsetletni Nemec je s progo opravil v 58 minutah in 38,76 sekundah in tako dopolnil nemški uspeh na SP v kronometru, v torek je namreč naslov svetovne prvakinje ubranila tudi Judith Arndt. "Po vseh uspehih in padcih to sezono, je to super lep konec," je sprva dejal Martin in dodal: "Taylor je bil še bolj izjemen. Vsi so vedeli, da sem močan, veliko pa jih ni vedelo za Taylorja."