Slovenska reprezentanca ima tudi po vrnitvi v domovino ta teden še nekaj obveznosti. Po sprejemu na Magistratu danes tako športnike in športnice, ki so v Londonu uspešno, s kolajno in številnimi uvrstitvami med najboljše, branili barve naše države, ob 15. uri čaka še sprejem pri predsedniku republike Danilu Türku na Brdu.

Slovenija je imela na nedavno končanih igrah v britanski prestolnici predstavnike v šestih panogah, Tanjo Cerkvenik, Jožeta Flereta, Tatjano Majcen Ljubič in Henrika Planka v atletiki, kolesarja Romana Pongraca, namiznoteniški igralki Andrejo Dolinar in Matejo Pintar, plavalca Darka Đurića, strelce Damjana Pavlina, Franca Pinterja in Frančka Gorazda Tirška ter odbojkarice Alenko Iršič, Anito Goltnik Urnaut, Bogomiro Jakin, Danico Gošnak, Jasmino Zbil, Leno Gabršček, Marinko Cencelj, Regino Roudi Terbuc, Sašo Kotnik, Štefko Tomič in Suzano Ocepek. Najuspešnejši je bil Tiršek s srebrno medaljo, tik pod stopničke sta se uvrstila Đurić in Plank.

Nekateri najuspešnejši udeleženci iger ter vodstvo slovenske ekipe pa bodo danes ob 17. uri tudi gostje okrogle mize STA Maxikluba v prvem nadstropju Maximarketa v Ljubljani. Na njej bodo spregovorili o uspehih v Londonu, slovenskem invalidskem športu, težavah, s katerimi se soočajo športniki invalidi, ter načrtih za prihodnost.