Benigar Tošič je sicer upnikom priznal za 12,3 milijona evrov terjatev, medtem ko je preostalih 4,8 milijona evrov terjatev prerekal.

Največji upnik mariborska nadškofija

Prerekal je vse terjatve Raiffeisen Banke v višini dobre štiri milijone evrov, z obrazložitvijo, da ima upnik omenjene terjatve v bistvu do peterice sicer formalnih lastnikov propadle družbe - duhovnikov mariborske nadškofije Bernarda Grešaka, Jožefa Goličnika, Alojza Grašovca, Antona Majca in Janeza Lesnika - do vsakega v višini skoraj 820.000 evrov.

Največji upnik družbe Betnava, ki jo je v zadnjih izdihljajih vodil prvi mož prav tako propadlega cerkvenega holdinga Zvon Ena Simon Zdolšek, je sicer prav mariborska nadškofija, ki je prijavila za več kot 6,6 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj pa jih je pod pogojem unovčitve poroštva s strani bank, ki so družbi dajale kredite, priznal skoraj v celoti, z izjemo 700.000 evrov.

Premoženje: pustolovski park, lestenci, stenske svetilke in nevozni avtomobil

Omenjeno podjetje je bilo vpleteno v dvomljive posle z propadlim velenjskim gradbincem Vegradom, zaradi katerih so celjski kriminalisti vložili kazenske ovadbe. Šlo je za skoraj dva milijona evrov evropskega denarja, ki je bil "rezerviran" za poplačilo tega podjetja, vendar je v nenavadnih okoliščinah končal na računih Vegrada. Mariborska nadškofija je medtem ta denar že vrnila.

Če je še pred časom kazalo, da je edino omembe vredno premoženje propadlega podjetja stavbna pravica, ki mu jo je nadškofija za 20 let zaupala januarja 2008, pa je zdaj iz otvoritvenega poročila stečajnega upravitelja razvidno, da je njena vrednost praktično nična. Edino premoženje dolžnika tako ostaja pustolovski park, nekaj lestencev in stenskih svetilk ter nevozni osebni avtomobil Renault 5.