Za Maribor sta na tekmi v Celju igrala le dva igralca, ki sta bila v prvi postavi v sredo v Zagrebu (Jasmin Handanović in Aleksander Rajčević), dvoboj pa je začel tudi Dejan Mezga, ki naj bi imel na povratni tekmi, ko bo treba loviti gol zaostanka, pomembnejšo vlogo, kot jo je imel v Maksimiru. Priložnost so znova izkoristile mlade mariborske sile, ki so zasenčile tekmeca z igro in dvema goloma. Mariborčani so zdaj kot edini klub v ligi še neporaženi na vrhu lestvice. Tja se je po zmagi nad Zagrebom v soboto povzpel tudi jutrišnji tekmec slovenskih prvakov. Dinamo je s 6:0 (strelci: Alispahić, Vida, dvakrat Sammir, Bečiraj in Leko) premagal Zagreb. Tudi modri so igrali v nekoliko spremenjenem moštvu, a trener Ante Čačić je posegel po precej manjšem številu sprememb kot njegov kolega na klopi Maribora Darko Milanič. Za Dinamo so v prvi postavi igrali Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Čop in Sammir, ki so začeli tekmo tudi proti Mariboru. Igral je tudi Bečiraj, ki je proti Mariboru vstopil na začetku drugega polčasa, pred tekmo pa se je sprl s Čačićem, ker ga ni uvrstil v začetno enajsterico.

Trenerja slovenskega in hrvaškega prvaka sta stavila na nekoliko različni taktiki, ki sta verjetno tudi posledici predstav obeh ekip v Maksimiru. Mariborčani se nad igro namreč ne morejo pritoževati, slabši je bil rezultat, pri Zagrebčanih pa je ravno nasprotno. Čačić je očitno ocenil, da potrebuje moštvo pred potjo v Maribor okrepitev samozavesti, kar jim je z visoko zmago in najboljšimi možmi v ekipi tudi uspelo. Mariborčani so medtem glavne adute spočili, samozavesti pa jim ne bi smelo primanjkovati, v slovenski ligi bi si jo le stežka povečali. V Zagrebu je v sredo blestel predvsem Sammir, ki praviloma v hrvaški ligi igra bolje kot na evropski sceni. Prav Brazilca in Milana Badlja, ki bo v Mariboru odigral zadnjo tekmo za Dinamo, bodo slovenski prvaki poskušali ustaviti bolje, kot jim je to uspevalo v prvih 20 minutah prve tekme.

»Na povratni tekmi bomo igrali podobno kot na prvi. Ne smemo se zaleteti, ampak moramo biti preudarni. Imeli bomo devetdeset minut, da dosežemo zadetek. Gol bomo že zabili, v obrambi pa moramo biti zanesljivi. Možnosti za napredovanje v ligo prvakov ostajajo 50-odstotne,« je vratar Maribora Jasmin Handanović prepričan, da Dinamo kljub zmagi na prvi tekmi ni v prednosti.

Nekoliko drugačnega mnenja je izvršni podpredsednik Dinama Zdravko Mamić, ki se je po dnevih molka oglasil v hrvaških medijih. »Med zimskim prestopnim rokom se bomo okrepili za tretji zaporedni preboj v ligo prvakov,« je Mamić dejal, kot bi bilo že jasno, da bo Dinamo izločil vijolične. »Maribor bomo pregazili kot plitko reko. Čaka nas pekel, saj bodo na stadion spustili petdeset odstotkov več navijačev, kot je kapaciteta Ljudskega vrta,« je še dejal Mamić in dodal, da se v primeru poraza obeta potres, ki ga bodo preživeli le redki, medtem ko je po tekmi nad Zagrebom še neporaženi trener Dinama Ante Čačić, ki ga vseskozi spremlja sreča, napovedal, da bodo modri najboljši, ko bo to najbolj potrebno.