Čeprav je sezona v formuli 1 nadvse naporna, bo večina dirkačev tudi v času oddiha svoje dneve preživela aktivno. Član moštva McLaren Mercedes Jenson Button se bo tako udeležil triatlona na Filipinih, poležavati pa ne namerava niti Red bullov voznik Mark Webber: "Nekaj dni bom izkoristil za ogled olimpijskih iger, poleg tega pa bom šel kolesarit v gore, se družil s svojimi psi in seveda čas preživljal s prijatelji.“

In kaj bo počel njegov moštveni kolega in aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel? Nemec upa na čim več miru, hkrati pa si želi, da se bo naužil sončnih žarkov in morskega zraka. Njegov dopust bo kljub temu nekoliko krajši od nekaterih preostalih stanovskih kolegov, saj bo v želji, da se približa konkurentom, začel trenirati nekoliko prej.

Proti morju se bo odpravil tudi voznik moštva Sauber-Ferrari Japonec Kamui Kobajaši, Pedro de la Rosa pa se ne bo izneveril svojemu tradicionalnemu letovišču na vzhodu Majorke, kamor zahaja že vse od tretjega leta.

Nekoliko drugačne načrte od večine ima Kobajašijev moštveni kolega Sergio Perez. "Prva dva tedna v avgustu bom z družino preživel v nekem mirnem kraju v Združenih državah Amerike, preostala dva pa bom izkoristil za treninge, saj želim biti v drugi polovici sezone še močnejši.“

Če številni dirkači sedmi sili brez večjih zadržkov razkrijejo svoje počitniške načrte, pa je pri tem precej bolj skrivnosten ruski voznik Caterhama Vitalij Petrov, za katerega se ve le, da se bo vrrnil v domovino. "Ne želim vam povedati, kje natančno bom, saj mi bo tja sledilo veliko navijačev. Mislim, da si prav vsak želi iti domov in se sprostiti,“ je ostal skrivnosten 27-letnik.