Prepričani, da seks ozdravi vse

Skupinski seks pa ni samo moška fantazija. Želi si ga vsaka peta oseba na svetu ter vsak tretji Hrvat in Hrvatica, trdijo pri Durexu. Rezultati njihove raziskave so pokazali, da se večina ljudi strinja s trditvijo, da seks blagodejno vpliva na razpoloženje. S tem se z 82 odstotki najbolj strinjajo grški in madžarski anketiranci. Tudi 80 odstotkov Hrvatov je prepričanih, da seks ozdravi vse.

Poleg tega, da so dobri v postelji, znajo Hrvati tudi izbirati partnerje. Na svetovni ravni je tri četrt anketirancev dejalo, da jih njihov spolni partner zadovoljuje. Pripomb o seksualnih sposobnostih svojih parterjev pa nima kar 84 odstotkov hrvaških anketirancev.

Najprej pogovor, nato nasveti z interneta

V primeru, da je spolne odnose treba izboljšati, pa Hrvati verjamejo v moč pogovora. Hrvati in Hrvatice so najpogosteje dejali, da se lahko s pogovorom reši praktično skoraj vse težave med rjuhami. Če ne gre s pogovorom, pa si pogosto pomagajo z nasveti iz interneta.

Probleme vsak narod rešuje drugače. Čeprav na primer Američanom pogovor s partnerjem ni tuj, jih več kot polovica glavno rešitev za posteljne težave vidi v uporabi lubrikanta. Avstrijci pa za popestritev seksa najraje posežejo po spolnih pripomočkih ali igračah.

V Indiji radi seksajo prek telefona

Razen skupinskega seksa, o katerem najpogosteje na svetu fantazirajo Hrvati, so ostale spolne fantazije Hrvatov v svetovnem povprečju. Izstopajo edino v fantazijah o sadomazohističnih igrah, o katerih sanjari vsak deseti Hrvat.

Kar se tiče drugih narodov, so Rusi najbolj naklonjeni igranju raznih vlog med seksom, Južnokorejci in Malezijci pa bi v seks najraje vključilo masažo. V Indiji je nadvse popularna fantazija telefonski seks, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.