"V ZDA imamo nezasedenih 600.000 delovnih mest v proizvodnji, olimpijski komite pa da izdelavo uniform v roke Kitajcem. To je nezaslišano in prav neumno," je dejal demokrat iz New Yorka Steve Israel. "Zelo sem razburjen in lahko jih je sram," je dodal vodja demokratov v senatu Harry Reid iz Nevade.

Ob vsem ogorčenju pa kongresniki pozabljajo na pomembno dejstvo, na katero jih je opozoril tiskovni predstavnik olimpijskega komiteja Patrick Sandusky. Za razliko od drugih držav, ki svoje olimpijske športnike finančno podpirajo, so ameriški športniki namreč povsem odvisni od zasebnih sponzorjev.

Sandusky je dejal, da so na svoje sponzorje ponosni in opozoril, da je Ralph Lauren ameriški modni oblikovalec, ki je bil izbran na razpisu in so mu zelo hvaležni za vso pomoč. Kongresniki že leta tarnajo nad Kitajsko in njeno poceni valuto zaradi česar ameriški zunanjetrgovinski primanjkljaj narašča iz leta v leto, še posebej s Kitajsko.

Podobne izlive ogorčenja je slišati tudi ob drugih simbolih Amerike, kot so na primer zastave izdelane na Kitajskem, kjer so seveda cenejše.