Mnogi od tistih srečnežev, ki so si zagotovili vstopnice za ogled katerega od olimpijskih športnih dogodkov, je nekaj dni pred odprtjem iger presenetil strog režim organizatorjev, ki obiskovalcem olimpijskega parka ne dovolijo s seboj prinesti skoraj ničesar, mnogi pa so pravila že primerjali s strogimi pravili glede potovanja v zračnem prometu.

Hrano in pijačo bo treba kupiti v parku

Na pravila z letališč najbolj spominja zapoved, da nihče od obiskovalcev v olimpijski park ne sme prinesti več kot 100ml tekočine, dovolijo pa jim vnos prazne steklenice, v katere bodo potem znotraj parka lahko nalili brezplačno dostopno pitno vodo.

Tudi glede hrane veljajo pravila, saj je v olimpijski park dovoljen vnos le manjših količin. Obiskovalci s sendviči bodo brez težav prešli kontrole na vratih, a vnos denimo večjih košar s hrano za piknike, ne bo možen.

Športne aktivnosti v parku bodo skoraj nemogoče

V park bo prepovedan tudi vstop z žogami, loparji, kiji, frizbiji in podobnimi artikli, prav tako pa ne bo dovoljeno imeti raznih pripomočkov, ki povzročajo kakršenkoli hrup – rogovi, vuvuzele, troblje, bobni ali piščalke.

Prepovedano bo imeti s seboj tudi večje zastave (večje od dimenzije 1 x 2 metra), prevelika pokrivala in večje dežnike ali senčnike. Glede zastav velja pravilo, da je dovoljeno imeti le zastave držav, ki na igrah nastopajo, od ostalih pa so izjemoma dovolili vstop z zastavami Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske.

V olimpijski park obiskovalci ne bodo smeli vstopiti s kolesi, tudi z zložljivimi ne. Bo pa za vse, ki se bodo tja pripeljali s to vrsto prevoznega sredstva, okoli parka na voljo 7000 parkirnih mest za kolesa.

"Hudiča, je to Ryanair?"

Številne omejitve so med Britanci pričakovano povzročile negativen odziv, saj so si mnogi denimo želeli igre ogledati z družinami in otroki, sedaj pa bodo med čakanjem na začetke športnih tekmovanj skoraj prisiljeni posedati v McDonaldsu.

“Brez žoge? Brez piknika? To je precej spremenilo moje načrte. Sedaj moram le še ugotoviti, kako to povedati svojim otrokom.“ ali pa “Le 100ml pijače? Plačilo le z Viso ali gotovino? Dovoljen vnos le ene torbe na osebo? Hudiča, je to Ryanair?“ sta le dva od številnih nezadovoljnih odzivov ljudi na twitterju.