Oblačila v značilni kombinaciji barv slovenske reprezentance, prevladujoči zeleni s kombinacijo bele in modre, je oblikoval Sandi Murovec, ki je ob tem še posebej ponosen na dejstvo, da je lahko na oblačilih uporabil tudi obrise simbola londonskih olimpijskih iger, kar sicer ni dovoljeno. Da bo na slovenskih oblačilih zaznati tudi pridih londonskih logotipov, pa gre zahvala predvsem Triglavu.

"Na to sem še posebej ponosen. Organizatorji vlagajo milijarde v svoje oblikovanje, nam pa je uspelo del njihove podobe zadržati tudi na naši kolekciji. Sicer smo se morali za to zelo potruditi. Uporabil sem znak podjetja Peak, ki ima v svojem logotipu vrh, ga nekako preslikal na slovenski Triglav in ga v mnogih oblikah, tudi nepravilnih, upodobil na oblačilih. Z Mednarodnega olimpijskega komiteja je sicer prišla pritožba, da takšnih znakov na oblačilih ne bomo smeli imeti, a ko smo jim poslali naše nacionalne simbole, med drugim tudi Triglav, so bili primorani popustiti. Če se pošalim, so naknadno priznali, da so v svojih simbolih oni povzemali naš Triglav," je dejal Murovec.

"Ne želim, da so ta oblačila zgolj uniforme, zato sem skušal zadržati pridih mladosti, to pa je še posebej vidno na oblačilih za slovesnosti, ki so nekaj posebnega. Mislim, da bodo slovenski športniki in športnice v Londonu zelo prepoznavni," je še dejal Murovec. Njegove smernice pri oblikovanju so upoštevali tudi v slovenskem podjetju Toper, ki je za olimpijce izdelalo športno opremo - kolesarske drese in rokavice, veslaške drese ... Kitajski Peak, eno vodilnih azijskih proizvajalcev športnih oblačil in obutve, pa bo poleg slovenske ekipe v Londonu opremil še Novo Zelandijo, Irak, Alžirijo, Ciper, Libanon in Jordan.

Prodaja bo stekla z mesecem julijem

Oblačila slovenskih reprezentantov sicer krasijo ponavljajoči se napisi Team Slovenia, s čimer je slovenska reprezentanca ena tistih, ki je upoštevala smernice Mok glede poimenovanja reprezentance, čeprav to ni bilo obvezno. Nekatere ekipe so se za tak korak odločile, nekatere ne.

Sicer pa bo omejena serija slovenske kolekcije za navijače na voljo tudi na Petrolovih bencinskih servisih, prodaja bo stekla z mesecem julijem, kjer bo poleg majic, kapic in zapestnic možno kupiti tudi raglje, artikli pa bodo na voljo tudi preko Petrolove spletne trgovine.