24-letni Furdi je bil pozitiven na 2. dirki avstrijskega pokala GP Sportland NÖ 6. maja, zaradi suspenza pa ne bo mogel nastopiti na prihajajoči dirki po Sloveniji. Po besedah menedžerja ekipe Thomasa Puppa je kolesar na enem od praznovanj v Sloveniji poleg alkohola nevede zaužil tudi drogo "speed“, zaradi česar so v njegovi krvi na doping testu našli sledi amfetaminov.

"Ne vem, kako je lahko nekdo tako neumen, da na ta način ogrozi obetavno kariero in da ne misli na celo ekipo. Kar si je Furdi privoščil ob prostem koncu tedna, se ne da opravičiti," je o nekdanjem kolesarju Adrie Mobila in Save dejal Pupp in imel v mislih tudi letošnjo dirko po Avstriji, kjer bodo slovenskega kolesarja še kako pogrešali.

"Vodstvo ekipe me je obvestilo, da sem imel pozitiven A vzorec na drugi dirki avstrijskega pokala GP Sportland NÖ. Pozitiven naj bi bil na amfetamin. Sam sicer še nisem prejel nobene dokumentacije v povezavi s tem, a vem, da sta bila vzorca, ki so mi ju odvzeli na naslednjih dveh dirkah, negativna. Naredil sem napako, kar priznam, saj sem se teden dni pred dirko, na kateri sem bil pozitiven, udeležil rave partyja, na katerem sem zaužil prepovedano substanco. Dejanje obžalujem, saj nisem pomislil, da bi bil posledično še en teden po tem lahko pozitiven. Opravičujem se vodstvu kluba in sotekmovalcem, saj sem nehote očrnil ime ekipe, ki mi je ponudila priložnost in zaupala vame, s tem, da sem lahko dirkal v njihovem dresu," pa je pozitiven vzorec za Sportal komentiral Furdi.