Slovenski kolesar Jani Brajkovič (Astana) je današnjo preizkušnjo končal na 13. mestu, za zmagovalcem Morenom pa je zaostal deset sekund. Belokranjec je dirko končal na skupnem sedmem mestu, za Wigginsom pa je zaostal 3:07 minute.

Na letošnji preizkušnji sta nastopila še dva slovenska kolesarja: Kristjan Koren (Liquigas) je zadnjo etapo končal na 68. (+6:11), Borut Božič (Astana) pa na 134. mestu (+13:45). Koren je v generalni razvrstitvi končal na 33. (+16:40), Božič pa na 122. mestu (+55:25).

Wiggins je drugič zapored zmagal na kriteriju Dauphine, letošnja preizkušnja pa je minila v absolutnem zmagoslavju njegovega moštva. Kar trije kolesarji ekipe Sky so se v skupni razvrstitvi uvrstili med prve štiri. Za Wigginsom se je uvrstil njegov avstralski klubski kolega Michael Rogers, četrto mesto pa je zasedel Britanec Christopher Froome. Na tretje mesto se je "vrinil" Evans.

Wiggins je tretji Britanec, ki je slavil na tej dirki. Pred njim sta zmagala Brian Robinson leta 1961 in Robert Millar leta 1990. Dvaintridesetletni kolesar in nosilec treh olimpijskih odličij je vodstvo v skupni razvrstitvi prevzel že po prvi etapi, odločilno prednost pred zasledovalci pa si je prikolesaril v četrtkovi vožnji na čas.

Na letošnji preizkušnji so se dobro odrezali tudi slovenski kolesarji. V skupni razvrstitvi je bil najboljši Brajkovič, ki je kriterij Dauphine osvojil leta 2010, na posamičnih etapah pa je zablestel tudi Božič. Predvsem v tretji etapi, ko je zasedel tretje mesto, ter v uvodni, ki jo je končal na šestem mestu.