GECES, strokovna skupina za socialno podjetništvo, je bila ustanovljena predvsem kot posvetovalni organ Evropske komisije za razvoj, vzpostavitev in izvajanje enajstih ključnih ukrepov socialnopodjetniške iniciative. Hkrati si skupina prizadeva za načrtovanje, implementacijo ter spremljanje izvajanja ukrepov, namenjenih socialnopodjetniški iniciativi.

Aktivno članstvo v skupini je na podlagi svojega dela in referenc pridobila tudi Slovenija, in sicer z vključitvijo Slovenskega združenja za duševno zdravje (ŠENT), ki ga predstavlja Dolores Kores, direktorica zavoda PREMIKI, enega izmed 6 socialnih podjetij, ki jih je ustanovil ŠENT. ŠENT in Zavod Premiki tako ne predstavljata le primera dobre prakse in uveljavljanja socialnega podjetništva pri nas, pač pa tudi aktivno strokovno referenco posvetovalnega organa Evropske komisije.

Dolores Kores je direktorica socialnega podjetja Premiki - zavoda za svetovanje, promocijo in razvoj dostopnega turizma Ljubljana. Dejavnost podjetja, v katerem so zaposleni pretežno invalidi, deluje po konceptu »dostopnega turizma za vse«. Premiki je hkrati turistična agencija za invalide ter osebe s posebnimi potrebami, velik poudarek pa dajejo uveljavljanju dostopnosti v turizmu. Dolores Kores, slovenska predstavnica v skupini GECES, je od leta 2006 je vodila projekte, ki so bili nagrajeni z dvema prestižnima nagradama, in sicer z nagrado Fundacije Erste ter nagrado Ulysess s strani UNWTO za inovativnost v turizmu.