Barceloni prvič po letu 2008 grozi, da bo sezono končala brez osvojene lovorike, za povrh pa jo zapušča še trener Josep Guardiola, ki se je odločil, da nove pogodbe s klubom ne bo podpisal.

Za razliko od Blaugrane pa je njen veliki rival iz španske prestolnice v prvenstvu postavil nov rekord tako v številu osvojenih točk kot doseženih golov, s čimer se je po treh sušnih letih znova zavihtel na vrh Španije ter s tem sprožili namigovanja, da je Barcelonine izjemne ere dokončno konec.

"Vsi imajo svoje mnenje in način, s katerim gledajo na določene stvari. A v resnici je še prezgodaj trditi, da v španskem nogometu prihaja do spremembe razmerja moči. Nekateri trdijo, da je sezona, s tem ko nismo osvojili lige prvakov, izgubljena. A če vse skupaj postavimo v neko perspektivo, smo osvojili dva super pokala kot tudi svetovno klubsko prvenstvo. V prvenstvu smo se borili do konca, prav tako pa smo v ligi prvakov prišli do polfinala. Stvari želimo zaključiti še s kraljevim pokalom in tako končati štiri uspešna leta z Guardiolo na najboljši možen način," je na novinarski konferenci pred petkovim pokalnim obračunom proti Athletic Bilbau pojasnil Andres Iniesta, pri tem pa znova izrazil podporo novemu trenerju Titu Vilanovi.

"Ljudje se motijo, če mislijo, da bo Vilanova naslov osvojil sam. Igralci moramo biti zdaj še bolj predani, če želimo nadaljevati uspešno. Vilanova vse zelo dobro pozna, zato je zdaj v naših rokah, da je njegov staž tako uspešen kot je bil Guardiolin," je še razkril nogometni zvezdnik.