"Mourinho sploh ni vplival na mojo odločitev. Ne odhajam zaradi njega, saj konec koncev niti ni moj edini rival. Odhajam, ker sem utrujen, a ne utrujajo me trenerji drugih ekip, temveč vsakodnevno delo in redno zmagovanje," je dejal Guardiola, ki na vprašanje o možni vrnitvi na Nou Camp ni znal odgovoriti: "Če bom še kdaj vodil Barcelono? Ne morem odgovoriti na to vprašanje, tega resnično ne vem."

Mourinho je nedavno namignil, da je bil Cristiano Ronaldo po njegovem mnenju v letošnji sezoni boljši od Lionela Messija in bi si zaslužil zlato žogo, a Guardiola seveda ostaja zvest argentinskemu virtuozu in je nekoliko posredno odgovoril, kaj si misli o tem. "Mourinho pravi, da si Ronaldo letos bolj zasluži zlato žogo kot Messi? Prišel bo dan, ko je Messi ne bo dobil, a letos je bil res briljanten."

Ronaldo je letos na 51 tekmah dosegel 57 zadetkov, Messi pa je na 56 tekmah zadel 65-krat, kdo si je s predstavami bolj zaslužil zlato žogo, presodite sami. Verjetno pa ne bomo dosti zgrešili, če napovemo, da je v precej boljšem položaju ponovno Messi, Ronaldo pa bo za resno kandidaturo verjetno moral Portugalsko na Euru popeljati najmanj v polfinale.