Sredstva so zbirali prek platforme za množično financiranje (t.i. crowdfunding) Verkami in z rezultati akcije za 20 odstotkov presegli zastavljeni cilj 6000 evrov. Donatorji prihajajo z vsega sveta, od Južne in Severne Amerike do Azije in Avstralije. Največ prispevkov je iz evropskih držav, predvsem iz Slovenije, so sporočili iz produkcijske hiše Zavod Aksioma.

Preberite tudi:

Množično financiranje: Inovativen način zbiranja sredstev, ki temelji na zaupanju

Film je še pred premiero poskrbel za razburjenje in razdelil javnost. Aprila je producent Jürgen Brüning napovedal tožbo proti tedniku Reporter, saj naj bi ta kršil avtorske pravice z objavo fotografije iz pornografskega filma "Hustler White", ki so bili uporabljeni v filmu Jaz sem Janša Janša.

Pisali smo:

Bi prispevali svoj denar za ustvarjanje filma Jaz sem Janez Janša?

Film si zastavlja vprašanja, kaj je osebno ime, kakšna je njegova vloga v družbi in kaj se zgodi, ko se osebno ime znane javne osebe nenadoma pomnoži in se začne pojavljati v kontekstih, v katerih ga prej ni bilo, piše na spletnih straneh Slovenskega filmskega centra. Film črpa iz izkušnje in odzivov na preimenovanje treh slovenskih umetnikov, ki so leta 2007 uradno prevzeli ime takratnega in sedanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janše.

Ustvarjalci filma te dni zaključujejo postprodukcijo zvoka.