Django Unchained naj bi bil sledeč poznavalcem ''še en dodaten razlog, da ste zavistni, ker niste na 65. letnem filmskem festivalu v Cannesu''.

The Weinstein Company je včeraj namreč predstavila prve delčke vseh treh svojih najbolj pričakovanih izdelkov, ki prihajajo jeseni in pozimi: "The silver linings playbook" Davida O. Russella, ''The master'' Paula Thomasa Andersona in, najverjetneje najboljšega od vseh, novo mojstrovino Quentina Tarantina, "Django Unchained."

V Tarannitnovem filmu v glavni vlogi Jamie Foxx igra sužnja, ki se želi maščevati moškemu, ki mu je ugrabil ženo. ''Django Unnchained'' sicer prihaja v kinematografe šele okoli božiča, na Cannesu pa so predvajali sedemminutni odlomek, ki vključuje tudi značilno Tarantinovo krvavo nasilje, kot tudi njegovo tipično glasbo. V Djangu je to Big Payback Jamesa Browna, seveda s klasično Tarantinovo dodelavo.

V filmu zaigrajo še Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio in Samuel L. Jackson.

Sledeč prvim odzivom na družbenih omrežjih je film naravnost enkraten, čakamo le še, da nekajminutni posnetek filma morda pricurlja v širšo javnost.

Za pokušino si oglejte uradni napovednik filma.