"G. Krašovec, hvala!" je pisalo na velikem transparentu na ograji za enim izmed golov, ki ga je samoiniciativno naredila in dopoldan pred tekmo izobesila skupina navijačev. Zahvala se je nanašala na Franca Krašovca, predsednika uprave Cimosa, ki je glavni pokrovitelj kluba in ki je omogočil že precej rokometnih spektaklov v Kopru. A je bil sobotni do zdaj največji v zgodovini kluba, kajti v dvorani se je zbralo več kot 3500 gledalcev, ki so uresničili klubski projekt z naslovom "Napolnimo Bonifiko do strehe".

Temperaturo na spektaklu (navijači so pred začetkom tekme prek tribune razvili veliko rumeno-modro zastavo z napisom "Od morja pa do gora, z vami je vsa Slovenija") in fantastično vzdušje na tribunah so še dodatno pogreli izbranci trenerja Fredija Radojkoviča, ki so že v četrti minuti vodili s 3:0. A Španci, ki so kljub skoraj petim milijonom letnega proračuna v Slovenijo dopotovali z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, so hitro odgovorili z delnim izidom 5:0. Sledilo je še nekaj preobratov, a do polčasa nobenemu moštvu ni uspelo priigrati več kot dveh zadetkov prednosti.

Po desetem in hkrati zadnjem izenačenju na tekmi (20:20 v 48. minuti) je Cimos zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona ostal brez stebra obrambe Vladimirja Osmajića. A to se v igri ni pretirano poznalo, za kar so poskrbeli fantastični Škof in strelsko razpoloženi kvartet Brumen, Krivokapić, Skube in Rapotec, kajti vsak od četverice je prispeval po pet golov. Tudi Osmajićev "namestnik" Tine Poklar je moral kmalu zatem za dve minuti na klop, kljub igralcu manj pa so si Primorci v tem času prvič priigrali plus tri (24:21 v 56. minuti) proti gostom, pri katerih sta manjkala poškodovana Parrondo in Källman.

Lahko bi bilo celo plus štiri, a Brumen ni izkoristil sedemmetrovke, v 58. minuti pa so Španci ostali brez Julena Aguinagaldeja, 116 kilogramov težkega in 195 centimetrov visokega pivota, ki je dobil zaradi grobega prekrška nad Skubetom neposredni rdeči karton. Čeprav sta danska sodnika ves čas malce vlekla na stran Atletica, so si Koprčani v 59. minuti z igralcem več priigrali rekordne štiri zadetke naskoka (26:22), tik pred znakom sirene pa je poraz ublažil Edu Fernandez.

Cimosov trener Fredi Radojkovič je po skalpu Atletica upravičeno sijal od zadovoljstva: "Ponovil bom, kar sem letos že večkrat rekel: ponosen sem, da sem trener takim fantom in znova jim dajem kapo dol. Mnogi so nas že pred časom odpisali, nato pa govorili, da smo se srečno uvrstili v četrtfinale. A za to, da premagaš Atletico, sreča niti slučajno ni dovolj." Španska ostrostrelca, 211 centimetrov visoki Danec Nikolaj Markussen in Makedonec Kiril Lazarov, sta skupaj "spacala" le tri zadetke iz igre, zanje pa sta porabila kar 16 strelov. Vratar Škof in obramba sta bila na vrhunski ravni, kar je poudaril tudi Radojkovič: "Dobiti le 23 zadetkov proti takšni vrhunski ekipi je podvig. Čeprav je to šele polovica obračuna s Španci, jaz še vedno sanjam. In iz teh sanj se še vedno nočem zbuditi."

Izidi prvih četrtfinalnih tekem: Zagreb - Kiel 31:31 (15:12), Koebenhavn - Barcelona 29:23 (16:11), Reale Ademar - Füchse Berlin 34:23 (15:9), Cimos - Atletico 26:23 (13:12).