"Glede na sredin ultrazvok ne kaže dobro, a še vedno imam upanje, da ni tako hudo. Jutri imam nove preiskave na Jesenicah in takrat bom izvedela, kako je v resnici. Imam poškodovano mišico in tetivo. Če je poškodba taka, da ni bojazni, da bi se tetiva strgala, bom nadaljevala s treningi z blokado, v nasprotnem pa bo potrebna operacija in olimpijska sezona je izgubljena," je o svojem zdravstvenem stanju povedala Čarmanova.

Plavalka je staknila poškodbo na večernem treningu sprinta z lopaticami. "Verjetno je bilo premrzlo. Med plavanjem sem kar naenkrat začutila ostro bolečino in nisem mogla nič več," je še povedala 27-letna plavalka, ki je bila v JAR na skupnem treningu z Damirjem Dugonjičem, Emilom Tahirovičem, Robijem Vovkom in Nežo Marčun.

Poškodba je posebej boleča zaradi uspešnega uvoda Čarmanove v olimpijski sezono. V začetku marca je na močnem mitingu v Berlinu z dosežkom 2:10,86 praktično izpolnila normo za nastop na igrah v Londonu, svojemu državnemu rekordu z iger v Pekingu, ki je bil dosežen v hitrih visokotehnoloških kopalkah, pa se je približala na vsega 37 stotink sekunde. Že takrat je Čarmanova za majsko evropsko prvenstvo v Debrecenu napovedala dosežek pod 2:10 minute.