"Teh štirih let študija ne bi zamenjala za 20 zlatih olimpijskih kolajn. Zaradi vseh novih izkušenj sem psihično bolj zrela," je dejala Sara Isaković, ki nasmeška na obrazu ne izgubi na nobenem koraku. Da bo študij prekinila sredi četrtega letnika po zaključenem sedmem semestru, je imela v mislih že nekaj časa. "Zdaj mi do konca študija manjkata še dva semestra, ki ju bom zaključila takoj po koncu olimpijskih iger v Londonu."

Plavalno ekipo Berkeleyja zapušča kot del šampionske zasedbe ameriškega študentskega prvenstva, kjer se plava v jardskih bazenih. "Ta zmaga mi je dala dodatno samozavest, česar mi je v preteklosti manjkalo. Jardski bazeni se sicer težko primerjajo z olimpijskim 50-metrskim bazenom, toda zato sem dobila veliko samozavesti," je v sproščenem tonu razlagala Isakovićeva, o svojem napredku v psihični stabilnosti pa je pristavila: "Spet čutim tisti šampionski občutek. Zdaj sem pred tekmo v stanju, ko si rečem, da bom vse prehitela. Zdaj ponovno tekmujem in ne plavam več samo gor in dol. Ta občutek sem pogrešala zadnja tri leta. Z dobro psihično pripravljenostjo pride tudi dobra fizična pripravljenost, saj če si močan v glavi, si pripravljen več trenirati. Letos smo veliko delali na kondiciji, zato se v vodi počutim močneje kot v preteklosti."

Ker so bili njeni dosežki v zadnjih treh letih slabši od pričakovanj, je poslušala veliko kritik, kako odhod na študij v Združene države Amerike ni bila pravilna poteza. Nekaj je tudi tistih, ki so prepričani, da ameriški pristop k plavanju zanjo ni primeren. Sama trdi drugače. "V način dela v Združenih državah sem vedno verjela. Trenirala sem veliko in trdo, česar pa na tekmah nisem znala potrditi. Ljudje so dvomili vame, toda samo jaz vem, kakšen napor je, če pridno hodiš v šolo in dvakrat na dan treniraš. Normalno je, da rezultati niso enaki kot tisto leto pred Pekingom, ko sem se popolnoma posvetila le plavanju."

V Sloveniji bo v naslednjih mesecih nad njo bedel trener Miha Potočnik. "Rezerv je precej. V ZDA sem se naučila dodatnih vaj za trening na kopnem. Veliko je tehničnih novosti, zdaj pa moram izmed vsega vzeti najboljše," je dejala Sara, za konec pa je nekaj besed namenila še sodelovanju v reprezentanci: "Z Miho Potočnikom bova dobro delala, skupaj z reprezentanco pa bomo imeli veliko tekem. Naslednji teden odpotujemo na odprto prvenstvo v Španijo. Nato imamo državno prvenstvo v Mariboru, evropsko prvenstvo v Debrecenu, nato pa sledijo še višinske priprave v Franciji."