"Zdaj razumem Mourinha, ko se pritožuje po tekmah na stadionu Camp Nou," je bil ironičen napadalec Milana Zlatan Ibrahimović. Čeprav je govoril v švedskem jeziku za švedsko televizijo, so njegove besede hitro prispele do trenerja Barcelone Josepa Guardiole. "Oceno gospoda Ibrahimovića bo podal njegov trener, ne jaz," je začel Guardiola. "Jaz lahko ocenjujem le njegove igre v polfinalu proti Interju, ko je bil še v moji ekipi. Zdaj očitno želi postati prijatelj Mourinha… V kolikor je gospod Ibrahimović prepričan, da smo napredovali zaradi sodniške pomoči, mu ne morem pomagati, a mi smo tisti, ki smo petič zapored v polfinalu lige prvakov."

Ob nizozemskega sodnika Björna Kuipersa so se obregnili tudi preostali člani Milana. "Busquetsa sem povlekel za dres, ko sem videl, da mi gre Puyol v blok. Sodnik se je zmotil, a Barcelona je z Messijem izjemno močna ekipa. Dali smo svoj maksimum, kar pa ni bilo dovolj," je dejal branilec Milana Alessandro Nesta. Njegov soigralec Clarence Seedorf je pristavil: "Nisem videl, kaj se je zgodilo pri drugi enajstmetrovki. Ko sem za pojasnilo vprašal sodnika, je bila edina njegova razlaga to, da mi je pokazal rumeni karton. Toda nisem igralec, ki bi žalil sodnike. Želel sem le pojasnilo." Ko si je Seedorf ogledal posnetek druge enajstmetrovke, je dodal: "Boli, ko izpadeš na takšen način. Raje bi videl, da bi nas nadigrali in nam napolnili mrežo, tako pa so do odločilne prednosti prešli prek neobstoječe enajstmetrovke."

Drugačen pogled imajo na sporni dogodek v katalonskem taboru. "Niti za sekundo nisem dvomil, da to ni bila enajstmetrovka. Kljub temu verjamem, da omenjeni dogodek ni vplival na razplet tekme. Tudi če ne bi bilo enajstmetrovke, bi še vedno zmagali z 2:1 in se uvrstili v polfinale," je delček izjave branilca Barcelone Danija Alvesa.