Zavcu so na pomoč priskočili kurenti, na zgornjem delu tribun je igrala godba, v ringu je pred dvobojem eno od svojih pesmi mr. simpatikusu v čast priredila Natalija Verboten, oblečena v barve, podobne južnoafriški zastavi (morda je navdih dobila v Zavčevi zmagi nad Isaacom Hlatshwayom v Johannesburgu). Odmevalo je z vseh koncev dvorane, tako izza miz za zelo pomembne ljudi (zakup ene je stal 2000 evrov) kot s tribun, kjer je bila raja z vstopnicami med 20 in 35 evri, med njo pa pomešana nogometaša Maribora Agim Ibraimi in Aleš Mertelj. Da je bil paket poln blišča, so poskrbeli še svetlobni efekti, urejene hostese, glasna glasba…

Podpore navijačev pa ni imel le Zavec. Vse bolj priljubljen postaja Denis Simčič. Med njegovim bojem z Albancem Fatjonom Muratijem za naslov evropskega prvaka v poltežki kategoriji po verziji WBO so bili gledalci le za odtenek manj glasni kot ob vrhuncu večera. Simčič je imel enega še posebno zvestega navijača, kakršnega ni bilo mogoče opaziti niti med Zavčevim nastopom. Mož v zgodnjih tridesetih z daljšimi in briljantino olepšanimi lasmi v svetlo roza srajci in suknjiču je Simčiča pričakal tik pred vhodom v dvorano, mu tlesknil v roko, stekel na drugo stran in 31-letnega boksarja tik pred vstopom v ring spet bodril s trepljanjem. Med bojem je v sebi našel otroka - divje je ploskal, skakal, cepetal, hodil sem ter tja… Kazalo je, da živčnost razjeda njegovo notranjost. A na koncu je doživel katarzo. Ko je Simčič po dvanajstih rundah po točkah postal evropski prvak po verziji WBO, je skočil na rob ringa in objel svojega junaka. Prizor je prikazoval eno od bistvenih lastnosti boksa - je eden tistih športov, ki lahko spodbudijo delovanje čustev do ekstrema.

Simčič je gorečega navijača razveselil, sebi pa zvišal ceno. Menedžer Ulf Steinforth je prepričan, da bi šel lahko po Zavčevih stopinjah. Morda se bo v doglednem času celo boril za naslov svetovnega prvaka. "Naredil je korak v tej smeri. Nekaj boksarjev je zelo hitro prišlo do naslova v Denisovi kategoriji, zato lahko uspe tudi njemu. Zavec je šel iz boja za evropski naslov do svetovnega zelo hitro. Po podobni poti gre lahko tudi Denis," je dejal Steinforth.