Zvone Šuvak: V finalu državnega prvenstva pričakujem končno zmago Jeseničanov, ki so si na začetku sezone zastavili cilj obdržati naslov prvaka. Železarji niso favoriti, a po drugi strani Olimpija nima nobene prednosti. Domači teren ne pomeni praktično ničesar, saj se moštvi zelo dobro poznata. Finale bo zanimiv, čeprav bi sam raje videl, da bi se igralo na štiri dobljene tekme. Zdaj, ko so samo tri, gre za diskreditacijo hokeja. Sam si bom z zanimanjem ogledal vse dvoboje. Od leta 1993, ko sem sklenil igralsko kariero, nisem zamudil še nobenega.

Drago Mlinarec: Po dogodkih v letošnji sezoni je absolutni favorit Olimpija, Jeseničani pa lahko iščejo svoje priložnosti v hitri igri, v drsanju. Pričakujem tesen izid, saj Ljubljančani proti Mariboru še niso bili v pravem ritmu. Napovedujem, da bo po uvodnih dveh tekmah izid v zmagah 1:1. Četudi železarji več kot mesec dni niso imeli tekme, to še ne pomeni, da bodo zaradi tega kaj slabši. Lahko se zgodi, da bodo še bolj agresivni in lačni zmag, je pa veliko odvisno od tega, kakšen pristop bodo ubrali v Ljubljani. Finale se bo igral na tri zmage, kar verjetno bolj leži Jesenicam. Tekmovanje bo krajše kot v preteklosti, zato igralci ne bodo preveč izčrpani. Uvodne tekme lahko Gorenjci tako igrajo večinoma zgolj na dva napada, po potrebi na tri.

Dejan Kontrec: Olimpija je v prednosti, saj so imeli v Ljubljani veliko manj problemov skozi sezono, toda po drugi strani je finale že po tradiciji nekaj posebnega, zato imajo možnosti tudi Jeseničani. Vsekakor pričakujem napet dvoboj, v katerem končni zmagovalec ne bo znan po treh tekmah. V Ljubljani je več tujcev, ki imajo manjši motiv igrati v državnem prvenstvu, saj jim več pomeni tekmovanje v EBEL. Včasih je bilo drugače, saj je bilo sklepno klubsko dejanje vrhunec vsake sezone.

Bojan Zajc: To bo odprta bitka. Olimpija je favorit, vendar vemo, da je državno prvenstvo specifično tekmovanje, v prvi vrsti zaradi motivacije. Naloga trenerjev je, da igralce psihično dobro pripravijo na finale. Pričakujem napeto serijo, upam na dober hokej, rezultata pa ne bi napovedoval, saj je to preveč nehvaležno delo. Čas je že, da Olimpija osvoji naslov prvaka, saj je že pet let brez domače lovorike, na drugi strani pa bi Jeseničani s končno zmago popravili vtis letošnje sezone v EBEL. To bi bila tudi edina svetla točka za ta klub, ki mora za dobro slovenskega hokeja ostati na profesionalni ravni. Naj igralci zdaj pokažejo, kdo je glavni na vasi.