Njegov edini izzivalec Američan Ted Ligety je namreč v prvi vožnji po veliki napaki na zadnjem, 29. mestu za vodilnim Avstrijcem Hannesom Reicheltom zaostal za kar enajst sekund. V drugi vožnji je sicer nekoliko zmanjšal zaostanek, a je še vedno s 25. mestom (+ 10,03) ostal brez točk in zmage v posebnem veleslalomskem seštevku.

Avstrijci so v domačem Schladmingu pred 10.000 glavo množico povsem zasedli zmagovalni oder. Triindvajsetletni Hirscher je prvo veleslalomsko vožnjo končal na drugem mestu (+ 0,22), Francoz Alexis Pinturault je na prvi progi na tretjem mestu (+ 0,24) za Hirscherjem zaostal dve stotinki sekunde. Francoz je na koncu osvojil četrto mesto (+ 0,75). Vodilni po prvi vožnji Reichelt je na drugi progi izgubil boj s Hirscherjem in z zaostankom 19 stotink sekunde zasedel drugo mesto. Tretji je bil še en Avstrijec Marcel Mathis (+ 0,55), ki je vknjižil svoje druge stopničke v karieri.

V igri za veliki kristalni globus

Hirscherju se nasmiha tudi veliki kristalni globus. Za vodilnim Švicarjem Beatom Feuzom je pred današnjo tekmo zaostajal za velikih 75 točk. Feuzu se je veleslalom povsem ponesrečil in je ostal praznih rok. Hirscher (1355 točk) se je z zmago prebil v skupno vodstvo moškega pokala, prehitel je Feuza (1330) in si pred zadnjo tekmo v sezoni, nedeljskim slalomom, nabral 25 točk prednosti, kar bo Švicar zelo težko nadoknadil tudi, če bo startal v slalomu, v katerem sicer ne tekmuje.

Jutri bo na sporedu še slalom, na katerem bo nastopil Mitja Valenčič, ki je na pragu najboljše uvrstitve v slalomskem seštevku. Trenutno je na 14. mestu v posebnem seštevku discipline. Slovenci v veleslalomu v Schladmingu niso nastopili. Edini Slovenec z dvema uvrstitvama med najboljših trideset Janez Jazbec je v veleslalomskem seštevku sezono končal na 40. mestu z osvojenimi 17 točkami.