Francoska reprezentanca je še enkrat več uspela ostati neporažena na vročem gostovanju v Nemčiji. Galske peteline je v vodstvo v 21. minuti popeljal član Montpelliera Olivera Girouda, ki je po Laurentu Blancu, Ericu Cantonaju in Fabricu Divertu postal šele četrti strelec tega kluba, ki je uspel zabiti za francosko reprezentanco.

Do nove spremembe izida je prišlo šele v drugem polčasu, ko je vodstvo gostov povišal Chelseajev Florent Malouda. Častni zadetek za Nemce je v 90. minuti dosegel Cacau, ki mu je pripadla čast, da je postal sploh prvi nemški reprezentant po februarju 1990, ki je uspel doseči gol proti Franciji. Zadnji, ki mu je to uspelo je bil Andreas Möller.

Messi s hat-trickom potopil Švicarje

Zmage v gosteh so se veselili tudi Argentinci, ki so v Bernu na krilih Lionela Messija slavili proti Švicarjem. Nogometni genij iz Rosaria je dosegel hat-trick, prvič pa je na srečanju po podaji Sergia Agüera zadel v 20. minuti.

Na začetku drugega polčasa je za izenačenje poskrbel bodoči igralec Bayerna Xherdan Shaqiri (50. minuta), a je stvari na pravo mesto v izdihljajih tekme z dvema goloma v pičlih štirih minutah ponovno postavil Messi. Najboljši igralec sveta je najprej zadel v 88. minuti, ko je izkoristil še drugo asistenco Agüera, končni rezultat 3:1 pa je postavil z najstrožje kazni, potem ko je v kazenskem prostoru padel Gonzalo Higuain.

Španci zmorejo tudi brez Ville in Torresa

Da so nastopili brez dveh ključnih napadalcev, Davida Ville (poškodba) in Fernanda Torresa (slaba forma), pa se ni prav nič poznalo aktualnim evropskim in svetovnim prvakom Špancem, ki so se v Malagi pomerili z reprezentanco Venezuele. Furije so prikazale igro s številnimi kratkimi podajami, s hitrimi akcijami pa so pogosto povsem nadigrali nemočne goste iz Južne Amerike.

Razigrani Španci so posledično prerešetali venezuelsko mrežo, vseh pet zadetkov pa so dosegli znotraj kazenskega prostora. V prvem delu sta se tako med strelce vpisala Iniesta (37. minuta) in Silva (40. minuta), obema pa je asistiral Cesc Fabregas.

V nadaljevanju se je razigral Roberto Soldado, ki se je po petih letih vrnil v reprezentanco in s hat-trickom na najboljši možni način upravičil zaupanje selektorja Vicenta del Bosqueja. Igralec Valencie je zabil v 49., 54. in 84. minuti. Kot zanimivost še velja omeniti, da je Soldado postal prvi avtor hat-tricka za Španijo po letu 2009. Nazadnje je ta podvig uspel Fernandu Torresu proti Novi Zelandiji.

Nezaslužen poraz Azzurov

Za manjše presenečenje so sinoči poskrbeli nogometaši ZDA, ki so v Genovi z 1:0 premagali Italijane. Reprezentanca, ki jo vodi Jürgen Klinsmann, si je zmago zagotovila v 55. minuti, ko je po podaji Altindorja  z natančnim strelom po tleh Buffona ugnal Clint Dempsey.

Azzuri, ki so tokrat igrali brez muhastega zvezdnika Manchester Cityja Maria Balotellija -selektor Cesare Prandelli ga zaradi nediscipline tokrat ni vpoklical -si glede na prikazano igro poraza vsekakor niso zaslužili. Naši zahodni sosedi so proti Američanom sprožili kar 19 strelov, od tega sedem v okvir vrat, a žoga nikakor ni našla poti v mrežo.

Nogometna rapsodija na Wembleyju

Enkratni nogometni predstavi so bili priča navijači na slovitem Wembleyju, kjer so se med seboj udarili Angleži in Nizozemci. Tekma je že v prvih 45 minutah ponudila s pravo nogometno rapsodijo, v kateri ni manjkalo ostrih prekrškov in vroče krvi.

A dodobra se je tekma razživela šele v drugem polčasu, v katerem je padlo vseh pet zadetkov. Za šok na Wembleyju sta poskrbela Robben in Klaas-Jan Huntelaar, ki sta zadela v 57. oziroma 59. minuti. Čeprav se je zdelo, da je tekma že odločena, se Angleži niso predali in najprej prek Garyja Cahilla v 85. minuti znižali na 1:2, v delirij pa je angleške navijače spravil Ashley Young. A veselje Angležev ni trajalo prav dolgo, saj je z mojstrskim strelom Joea Harta še drugič ugnal Robben in poskrbel za odmevno zmago tulipanov.