Del Bosque si je za tekmo proti južnoameriški reprezentanci kot zamenjavo za nekdanjega člana Liverpoola in Atletica iz Madrida omislil Valenciinega Roberta Soldada. Član netopirjev se tako po petih letih ponovno vrača v špansko reprezentanco. "Vedel sem, da se bo težko vrniti nazaj, a se je končno zgodilo. Pri napadalcih so številke tiste, ki diktirajo, ali imaš mesto v ekipi ali ne. Dosegel sem lepo število zadetkov in upam, da bom tudi v nadaljnje dosegal gole za izbrano vrsto,“ je na današnjem reprezentančnem zboru svoje občutke ob vrnitvi opisal Soldado.

Šestindvajsetletnik se zelo dobro zaveda, da je v ekipo prišel kot zamenjava za Torresa, in čeprav si nastopa v Ukrajini in na Poljskem zelo želi, hkrati upa, da se "El Niño" čim prej vrne v formo. "Boj za mesto v reprezentanci je zelo težek in le meseci me ločijo od tega ali bom v ekipi za Euro 2012 ali ne. Upam, da bom upravičil zaupanje in kar se da dobro izkoristil ponujeno priložnost. Vsi namreč vemo, kako pomemben je Fernando Torres za ekipo in tudi sam upam, da bo nastopil na prvenstvu, čeprav bom tudi sam storil vse, da bom tam.“ je še razkril Soldado.

Llorente in Villa praktično že na Euru, Torres pač ne

Soldado je v letošnji sezoni v španskem prvenstvu zabil že 12 golov, enega več pa je dosegel njegov reprezentančni kolega in član Athletic Bilbaa Fernando Llorente, ki si je bržčas že zagotovil nastop na Euru, potem ko je reprezentanci pomagal tudi na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Svoje mesto v reprezentanci pa ima zagotovljeno, poškodbi navkljub, tudi David Villa, ki se po zlomu noge na igrišča vrača aprila oziroma maja. Španski selektor je namreč že namignil, da bo član Barcelone, v kolikor bo le zdrav, odpotoval na turnir najboljših 16 reprezentanc stare celine.

Poleg že omenjenih Soldada, Llorenteja in Ville, del Bosque lahko v napadu računa tudi na ofenzivno naravnane veziste kot so David Silva, Juan Mata in Cesc Fabregas, za izjemno perspektivnega pa velja tudi 19-letni napadalec Bilbaa Iker Muniaini.

Pred 27-letnim Torresom je tako izjemno težka naloga, kajti ima le nekaj mesecev časa, da začne tresti mreže, ki so zanj zadnjo sezono in pol kot zaklete. V kolikor temu ne bo tako, bo evropsko prvenstvo prisiljen spremljati tako kot to počne večina smrtnikov - prek televizijskih zaslonov.