Slovenija je imela v prvem polčasu rahlo terensko pobudo, a brez velikih priložnosti, saj so jih agresivni Norvežani krotili s šolsko postavitvijo 4-4-2. Slovenija je povedla dobesedno iz nič z evrogolom v 41. minuti. Prvi zvezdnik Lazarević se je z levega boka, na katerem je bil odrezan in dobro pokrit, premeteno preselil na desno stran in odbito žogo s polvolejem z 20 metrov poslal pod prečko.

Ko sta trenerja v drugem polčasu dala priložnost igralcem s klopi, so Norvežani prišli do izenačenja v 65. minuti. Domačin iz Nove Gorice Širok je le nekaj sekund po vstopu v igro naredil napako z izpadom iz igre in napadalec Tromsoja Drage je žogo z diagonalnim strelom poslal za hrbet vratarja Džafića. Po izenačenju se je igra razživela, Slovenija je bila po priložnostih bližje zmagi, a poskusi Podlogarja, Jogana in Lazarevića niso našli poti v mrežo. Ko je že kazalo, da gledalci ne bodo več videli golov, sta kapetan Kampl, ki je v ritmu bundeslige tekal kot navit kljub ne povsem pozdravljeni virozi, in Lazarević z dvojno podajo izigrala norveško obrambo, nato pa je vezist drugoligaša Padove žogo mimo vratarja zvito le frcnil v mrežo. "To je bil dejansko gol Kampla, jaz sem žogo le porinil v mrežo," je ostal skromen Dejan Lazarević. Slovenci so zapravili zmago v 92. minuti, ko so slabo reagirali ob visoki žogi, ki jo je z glavo v mrežo poslal Wanberg.

"Igra ni bila posebno lepa za oko, priložnosti ni bilo veliko, mi smo imeli kakšno več, sicer pa je bila to predvsem taktična tekma. Norvežani so potrdili sloves trde ekipe. Škoda, da smo prejeli gol v sodniškem podaljšku, a je bolje, da se takšne napake pojavljajo zdaj kot v kvalifikacijah. Vsak fant je dal maksimum," je povedal slovenski selektor Tomaž Kavčič.