Koprčani so si z drugim mestom (točka prednosti pred Makedonci) priigrali tudi prednost povratne tekme na domačem igrišču v osmini finala (prve tekme med 14. in 18. marcem, povratne med 21. in 25. marcem), za katerega bo žreb parov jutri v Horsholmu v neposredni bližini Koebenhavna na Danskem. Možni nasprotniki Cimosa so tretjeuvrščeni klubi iz preostalih treh skupin: švedski Sävehof, poljske Kielce in španski Ademar.

Po treh zaporednih remijih med evropsko elito (Wisla - 25:25, Metalurg - 22:22, Hamburg - 27:27) so Primorci po skoraj treh mesecih - 26. novembra lani so doma premagali ruski St. Peterburg s 30:23 - spet okusili evropsko zmago. A začetek dvoboja z zadnjeuvrščenim moštvom ni obetal takšnega razpleta, kajti Romuni so po slabih osmih minutah vodili že s 4:0. Prvi zadetek na sobotnem dvoboju je Cimos dosegel šele po desetih minutah in dveh sekundah, ko je Constantino mrežo le načel Bojan Skoko.

Razglašeni gostitelji, ki jih je pred še večjim polomom reševal Gorazd Škof (enajst obramb v prvem polčasu, skupaj 18), so v 23. minuti prvič zaostajali že za neverjetnih šest zadetkov (4:10) in v Bonifiki je bilo slišati čedalje več žvižgov. Aktualni slovenski prvaki, ki so nastopili brez poškodovanih Vladimirja Osmajića, Jureta Dobelška in Uroša Rapotca (zaradi odsotnosti slednjih dveh je moral 36-letni Zoran Jovičić, sicer pomočnik glavnega trenerja Fredija Radojkoviča, na levem krilu na igrišču preživeti vseh šestdeset minut), so nato še štirikrat zaostajali za minus šest (5:11, 6:12, 7:13 in 8:14) in Romunom se je na deseti tekmi v ligi prvakov obetala druga zmaga.

"To je velika sramota. Tega si ne bi smeli dovoliti in očitno so nekaterim določene stvari preveč stopile v glavo," je bil med polčasoma ogorčen krilni igralec Matjaž Brumen. Prav Ljubljančan na začasnem delu je bil v nadaljevanju eden od (so)režiserjev velikega preobrata proti klubu z obale Črnega morja, ki ima v proračunu okoli 1,4 milijona evrov, a se ukvarja z velikimi denarnimi težavami. Brumen je vseh svojih šest golov dosegel v drugem polčasu, v katerem sta svoj strelski delež prispevala tudi Dean Bombač in Sebastian Skube.

Primorci so počasi, a vztrajno zmanjševali zaostanek za gosti, ki so v 41. minuti zaradi grobega prekrška nad Brumnom in posledičnega neposrednega rdečega kartona ostali brez kar 208 centimetrov visokega Alexandruja Stamateja, ki je menda tudi na seznamu Cimosovih želja za naslednjo sezono. V naslednji minuti so Koprčani z dvema igralcem več prvič izenačili (17:17), v 49. pa je Tine Poklar poskrbel za premierno vodstvo (21:20).

Gostujoči trener Stefan Constantin je takoj ukrepal z minuto odmora, ki pa ni pomagala. Constanta je vedno bolj izgubljala rezultatski stik s Cimosom, predsednik romunskega kluba (kot predstavnik je tudi sedel na klopi) pa je zaradi domnevnega čudnega sojenja Dancev izgubil živce, zato sta ga Skandinavca zaradi komentiranja njunih odločitev in neprimernega vedenja izključila. Domače moštvo je po vodstvu z 22:21 v treh minutah poskrbelo za tri zaporedne zadetke in odločilo zmagovalca, nato pa je sledilo skoraj 24-urno čakanje na izid iz Skopja ...

"Proti Romunom smo pokazali dva različna obraza: v prvem polčasu smo igrali katastrofalno, v drugem pa zelo dobro. Preobrat v drugem delu je tudi posledica velikega značaja ekipe, kar je ena izmed Cimosovih kakovosti," je komentiral igralec Sebastian Skube, ki je tri od svojih štirih zadetkov dosegel v zadnjih desetih minutah. Medtem ko je gostujoči rokometaš Branislav Angelovski sojenje Dancev označil za sramotno, je Zoran Jovičić dejal: "Po štirih zaporednih domačih in evropskih tekmah brez zmage smo nujno potrebovali uspeh, da bi dvignili malce slabše vzdušje v ekipi. Upam, da zmaga proti Constanti pomeni dvig forme in uspehov ter da bomo konec tedna na zaključnem turnirju slovenskega pokala v Podčetrtku spet na pravi ravni."