V nasprotju z dosedanjimi evropskimi tekmami, na katerih so slovenske prvakinje dobro začele, a padle v nadaljevanju, je bil uvodni del tokrat drugačen. Krimovke, ki na tekmi niso niti enkrat vodile, prav tako pa niso (z izjemo začetnih 0:0) iztržile niti enega izenačenja, so že po desetih minutah zaostajale z 2:5. Nato je razlika v korist Črnogork le še naraščala: v dvajseti minuti je bilo na semaforju 9:4, v 24. pa po zadetku skoraj 36-letne veteranke Maje Savić že plus sedem (12:5).

Na začetku drugega polčasa je Krim s slovensko zunanjo linijo (Barbara Varlec Lazović, Maja Šon in Alja Janković, na krilih Alja Koren in Tamara Mavsar) odlično izkoristil izključitev svoje nekdanje igralke, srbske reprezentantke in krožne napadalke Dragane Cvijić. S tremi zaporednimi zadetki (med njimi je bil tudi gol Andree Penezić, druge strelke lige prvakinj, ki je v 37. minuti šele prvič zadela mrežo Budućnosti) se je približal na 14:17, a so gostje hitro spet prevzele vlogo absolutnih gospodaric v Stožicah. Cvijićeva je s svojim petim zadetkom spet izenačila rekordno prednost ekipe trenerja Dragana Adžića s sedmimi goli (24:17 v 48. minuti), nato pa so igralke iz Podgorice malce stopile s plina.

Krimovke, ki so včeraj na deseti tekmi v letošnji ligi prvakinj doživele že peti poraz (ob dveh remijih in le treh zmagah), so se štiri minute pred koncem približale na 23:26, nato pa je Penezićeva zadela vratnico in sanj o morebitnem preobratu je bilo konec. V zadnji minuti, ko je bil zmagovalec že odločen, sta v polno zadeli še Barbara Varlec Lazović in Alja Koren (med njunima zadetkoma je morala zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona predčasno z igrišča Cvijićeva) in vsaj malce popravili umetniški vtis pri končnem izidu.

"Tekmo smo sicer slabo začeli, a v ozadju so še nekatere druge stvari. Tudi v drugem polčasu je bila vsakič, ko smo se približali Budućnosti, katera izmed naših igralk izključena. Tudi v končnici, ko smo tesno pokrivali nasprotnice po vsem igrišču, bi lahko kakšno žogo sodnika dala tudi nam, a so bile vse odločitve hrvaških sodnikov na strani Budućnosti. Tako je težko igrati, kajti dekleta potem izgubijo zbranost in samozavest," je ocenil Krimov trener Tone Tiselj, ki sta mu Hrvata zaradi njegovega komentiranja njunih odločitev izrekla dvominutno kazen. Kazen pa bi si zaslužila tudi skupina okoli 50 (sicer nogometnih) navijačev iz Podgorice: pred tekmo so povzročali težave v parkirni hiši, med dvobojem pa je eden izmed njih prišel do ograje ob robu igrišča in pljunil sodnika.

Na vprašanje, katere druge stvari je imel v mislih v svoji izjavi, je Tiselj odgovoril: "Tekma je bila mogoče že končana, še preden se je sploh začela. Glavna težava je prihodnost kluba: kdo bo ostal in kdo bo odšel, drugi se zanimajo za naše najboljše igralke, a tudi mi iščemo okrepitve na tržišču." V drugem polčasu so za dvig kakovosti Krimove igre poskrbele prav Slovenke, o čemer Tiselj pravi: "Ko sem videl, da bomo težko zmagali, sem dal priložnost tudi tistim, ki imajo sicer manjšo minutažo. Je pa res, da na tekmi, na kateri nimaš več česa izgubiti, lahko odigraš bolj sproščeno."