Deveti medsebojni dvoboj ekip, ki sta v prvih dveh krogih igrišče vedno zapuščali s sklonjenimi glavami in praznima točkovnima malhama, se je za gostje ob spodbudi več kot 50 navijačev iz Slovenije začel sanjsko. Po slabih desetih minutah so krimovke v dvorani Les Arenes namreč vodile kar s 6:1, igralke Metza, ki nastopajo v za rokomet revolucionarnih oblačilih (na spodnjem delu dresa imajo krila namesto hlačk), pa so v nadaljevanju ves čas zaostajale od dva do štiri zadetke. Tik pred odhodom na odmor je Gorica Ačimović poskrbela za ponovno prednost petih zadetkov (13:8) in v mestu ob reki Mozeli je začelo spet dišati po Krimovi zmagi.

Hrvatica Kristina Franić je s svojim prvim zadetkom proti svojemu nekdanjemu klubu Metzu v 35. minuti poskrbela za prvih plus šest (9:15), kmalu zatem pa so slovenske prvakinje, pri katerih je kljub težavam s hrbtenico v zadnjem času izstopala tudi vratarka Jelena Grubišić, ostale brez Gorice Ačimović. 26-letno in 186 centimetrov visoko Banjalučanko z avstrijskim potnim listom, ki se je že v enajsti minuti v napadu nespretno zaletela s soigralko Kristine Bille Hansen, je pri podaji uščipnilo v križu, zato je morala predčasno z igrišča. Čeprav je Krim v 42. minuti še vedno vodil z 18:12, je z njenim odhodom z igrišča bolj ali manj razpadla tudi igra. Sledil je tudi zdaj že tradicionalni padec v drugih polčasih evropskih tekem (strokovno vodstvo kluba vseeno trdi, da to ni posledica slabše telesne pripravljenosti igralk), kar je Metz odlično unovčil in se po delnem izidu 5:0 približal le na zadetek zaostanka (17:18 v 48. minuti).

A za razliko od prejšnjih evropskih tekem padec v igri tokrat ni bil usoden, kajti krimovke so se v dramatični končnici vendarle srečno in spretno izvlekle. Izbranke domačega trenerja Sebastiena Gardillouja, ki v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodile, z izjemo začetnih 0:0 pa niso iztržile tudi nobenega izenačenja, so se v končnici še dvakrat približale na le zadetek zaostanka (19:20 v 57. minuti in 20:21 dobro minuto pred koncem). Četa trenerja Toneta Tislja ni izkoristila svojega zadnjega napada na tekmi, Francozinjam pa je za morebitno izenačenje ostalo na razpolago skoraj 40 sekund.

Toda Metz, ki prvič nastopa med osmerico v ligi prvakinj, je deset sekund pred koncem naredil napako. Gostiteljice so v preveliki želji za remijem izgubile žogo in tekmo (20:21), prav tako pa so se tudi dokončno poslovile od sanj o uvrstitvi v polfinale. "Vedeli smo, da nas čaka težka in trda tekma. Dekleta so bila kos velikemu pritisku, še posebej v obrambi pa so odigrala zares super. V drugem polčasu se je tekma drugače razpletala, kot smo želeli in pričakovali glede na visoko prednost, a se je dobro končala," je dejal Krimov trener Tone Tiselj. Že v petek ga v Stožicah čaka obračun z Budućnostjo, ki je včeraj v Romuniji povozila Oltchima s 34:24: "V primerjavi s prejšnjima tekmama proti Oltchimu in Budućnosti smo proti Metzu naredili spet korak naprej v igri. Če bomo to storili tudi proti Črnogorkam, še posebno v napadu, je vse mogoče."

Izida 3. kroga v skupini 2: Oltchim Valcea - Budućnost 24:34 (13:18), Metz - Krim Mercator 20:21 (8:13), vrstni red: Budućnost 6, Oltchim 4, Krim Mercator 2, Metz 0.