Štiriindvajsetletna plavolasa Rusinja, ki je z okoli 20 milijoni evrov tudi ena najbogatejši športnic na svetu, in 27-letni Slovenec se bosta poročila 10. novembra letos v Carigradu, kjer Vujačić, ki je pred tem šest let nastopal v prestižni ameriški ligi NBA, igra zdaj.

Na pogajanjih o podrobnostih svatbe in zakonske skupnosti je sodelovalo devet nevestinih pogajalcev in le en ženinov. Vsekakor se bosta poročila iz ljubezni, vseeno pa se jima je zdelo potrebno natančno določiti odnose in vse implicitne pravne posledice njune poroke. Ljubezen je velika in traja že več kot dve leti, vse od njunega usodnega srečanja pri skupnih prijateljih v Los Angelesu, kjer je Saša igral za Lakerse.

Šarapova je bila po oceni ameriške revije Sport Illustrated najlepša športnica leta 2006. Zaradi Saša je pred dvema letoma zapustila Charleyja Ebersola, razvajenega bogatega sina športnega urednika NBC Dicka Ebersola in hollywoodske igralke Susan Saint James. Bogata je ne samo zaradi tenisa, ampak tudi zato, ker si z njeno podobo pri oglaševanju pomagajo velika podjetja, kot so Canon, Colgate-Palmolive in Sony.

Marija se je rodila na zahodu Sibirije, kamor so se njuni starši leto pred tem iz Belorusije umaknili pred černobilsko nesrečo. Marija še danes pomaga žrtvam te tragedije. Oče in mati sta pred njenim spočetjem živela samo 100 kilometrov severno od Černobila. Po Marijinem rojstvu so se iz Sibirije preselili v Soči ob Črnem morju, kjer je Marija že pri štirih letih pokazala talent za igranje tenisa. Ko je bila stara sedem let, je ob ambicioznem očetu Juriju obiskovala teniško šolo legendarne Martine Navratilove. Čehinja je staršem priporočila, naj se Marija na Floridi vključi v teniško akademijo lovca na talente Nicka Bollettierija.

Mariborčan Saša Vujačić je najprej igral nogomet, nato rokomet, potem pa se je ustalil v košarki. Igral je za mariborski Branik, nekaj časa tudi na Polzeli. Leta 2002 je v slovenski mladinski reprezentanci osvojil drugo mesto v Evropi. Kmalu za tem je igral za videmski Snaidero, leta 2004 pa že v NBA za Lakerse iz Los Angelesa, s katerimi je nekaj let pozneje za 15 milijonov dolarjev (11 milijonov evrov) podpisal triletno pogodbo. Pri Lakersih je ostal do leta 2010, ko je za krajši čas prestopil v ekipo Nets iz New Jerseyja, zdaj pa igra v Carigradu. Marija je medtem osvojila tri grand slam turnirje.