27-letni Brečko se je udeležil klubske pustne zabave s soigralcem Lucasom Podolskim in voznikom formule ena Michaelom Schumacherjem, po končanem druženju pa je opit sedel za volan svojega terenskega vozila. Kot da to ne bi bilo dovolj, se je branilec Kölna odločil, da pot ubere kar po železniških tirih.

"Preden sem prišel na postajo Heumarkts, sem za sabo nenadoma opazil vozilo, ki se vozi po železniških tirih,“ je dogodek, ki se je pripetil nekaj minut čez drugo uro ponoči, opisal strojevodja mestnega vlaka.

Brečko je s svojim podvigom povsem uničil svoj BMW X5, saj je predrl vse štiri pnevmatike in poškodoval podvozje. Na kraj nesreče so prišli policisti in opravili test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel Brečko v krvi kar 1,6 promila alkohola.


(Foto: Bild.de)

Trboveljčan je policistom pojasnil, da se je ravno vračal z zabave, ni pa znal povedati, kako je s svojim vozilom pristal na železniških tirih. "To je bila velika napaka z moje strani. Nikoli ne bi smel za volan sesti v takšnem stanju,“ je za Bild danes dejal Brečko.