19-letni Guidetti je igralec Manchester Cityja, ki je posojen Feyenoordu. Švedski najstnik je minuli konec tedna v nizozemskem prvenstvu dosegel tri zadetke za zmago njegovega kluba s 3:1 proti Vitesseju. A to ni bil čudežni splet okoliščin, saj je bil mladenič pred tem enako učinkovit tudi proti uglednejšim nizozemskim klubom, ko je dosegel po tri zadetke ob zmagah proti Ajaxu (4:2) in Twenteju (3:2), vmes pa je Feyenoord ugnal še NEC z 2:0, kjer je Guidetti sicer ostal brez gola, a je obakrat podal strelcu.

Guidetti je v letošnji sezoni na 15 tekmah dosegel 17 zadetkov, s čimer je trenutno drugi strelec lige. Naš Tim Matavž je v dresu Groningena in PSVja zabil 12 zadetkov in je na šestem mestu lestvice strelcev.

Za vročega napadalca Feyenoorda se po izjemnih predstavah zanima precej velikih klubov, najbolj zagret zanj pa je trenutno münchenski Bayern, ki išče zamenjavo za odhajajočega Ivico Olića, poleg tega pa v napadu niti nimajo pravega partnerja Mariu Gomezu.

Tudi če so se v Bayernu res odločili, da bi bil v tem trenutku Guidetti najboljša rešitev, je vprašanje, kako bo na njihovo zanimanje odgovoril City. Konkurenca v napadu pri trenutno vodilni ekipi angleškega prvenstva je izjemno velika (Agüero, Balotelli, Džeko, Tevez, …), tako da vsaj zaenkrat prostora za talentiranega Šveda še ni, a ga verjetno ne želijo kar tako odstopiti drugemu velikanu evropskega nogometa.