Roberto Mancini je bil po zmagi v Birminghamu, ki jo je Cityju z zadetkom zagotovil Joleon Lescott, dobre volje, po tekmi pa je presenetil z izjavo, da je pripravljen v moštvo ponovno sprejeti Carlosa Teveza, ki se po daljši odsotnosti jutri vrača v Anglijo.

“Ni ravno najboljši trenutek za govor o rokovanju (namig na incident na tekmi Uniteda in Liverpoola med Evrajem in Suarezom, op.a.), toda ja, vedno sem pripravljen ljudem oprostiti in jim odpustiti stare grehe. Vedno!“ je nasmejan dejal Mancini.

Italijanski strateg na klopi vodilne ekipe angleškega prvenstva bo jutri z zanimanjem pričakal Carlosa Teveza, ki bi si z opravičilom Manciniju lahko precej izboljšal trenutno situacijo, v kateri se je znašel po tem, ko je jeseni na tekmi lige prvakov proti Bayernu v Münchnu zavrnil vstop v igro pri rezultatu 0:2. Od takrat Tevez ni več stopil na igrišče, saj ga je klub suspendiral za nekaj tekem, temu pa je sledil še spor s trenerjem in Argentinec se je znašel na trgu, sam pa je odpotoval domov v Južno Ameriko. V zimskem prestopnem roku se kljub velikemu zanimanju zanj ni našel noben kupec, ki bi bil pripravljen plačati visoko odškodnino in Tevezu plačevati prav tako visoko plačo, zato je napadalec primoran ostati v Cityju (vsaj) do konca sezone.

A če je bilo pričakovati, da ga letos na igrišču ne bomo več videli, je sedaj Mancini Tevezu ponudil možnost vrnitve. Vse, kar je potrebno, je opravičilo. “To je nekaj povsem normalnega. Če se bo opravičil, se bo lahko ponovno pridružil treningom in če bo dobro pripravljen, bo lahko tudi igral tekme. Osebno nimam z njim nobenih problemov ali zamer, prav tako s Tevezom nima problemov niti klub. Ta zadeva je za nas zaključena, sedaj je vse v njegovih rokah.“

Angleški The Sun danes piše, da naj bi si tudi Tevez želel sprave s klubom in trenerjem, do dovolj dobre pripravljenosti za igranje tekem pa naj bi potreboval le nekaj tednov, saj je v Argentini redno treniral pod nadzorom osebnega trenerja in bi po njegovih besedah lahko prvič zaigral že 3. marca, ko bo City igral proti Boltonu.