Slovenski rokometaši so po petkovi naravnost perfektni predstavi v dvorani Millenium v Vršcu, kjer se je na dvoboju z Islandci med strelce vpisalo kar dvanajst igralcev, dobre volje pripotovali v vojvodinsko prestolnico. Ob "matematično popolni" zmagi nad tekmeci iz dežele gejzirjev je k temu zagotovo pripomogel tudi obisk njihovih lepših polovic, po petkovi kratki in sladki sprostitvi pa misli slovenskih rokometašev že uhajajo k nedeljskemu prvemu tekmecu v drugem delu EP.

"Gremo korak po korak. Naslednji tekmec je Francija, ki sem jo pred začetkom turnirja uvrščal na prvo mesto, zdaj pa se ne more uvrstiti v polfinale. Nanjo se moramo čim bolje pripraviti. Upam, da zaradi močnega in kakovostnega tekmeca na drugi strani igrišča ne bomo naredili koraka nazaj v našem razmišljanju. Tekmo bomo začeli z izhodiščem, da ga lahko premagamo. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je po današnjem poznem popoldanskem treningu v dvorani Spens dejal slovenski selektor Boris Denič, medtem ko je slovenski legionar pri francoskem Montpellierju Dragan Gajič dodal: "Francija je kakovostnejša ekipa od naše, res pa je, da v Srbiji ni igrala tako kot na minulih turnirjih. Slovenija je v nekem vzponu, zaletu, z uvrstitvijo v drugi del smo se znebili vseh pritiskov in lahko igramo za svojo dušo ter naše privržence. Obeta se lepa tekma, naj zmaga boljši."

Aktualnim olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakom iz Francije je v prvem delu letošnjega sklepnega turnirja v Srbiji povsem spodletelo, na treh tekmah v skupini C so premagali zgolj Ruse ter izgubili s Španci in Madžari, tako da v drugi del niso prenesli nobene točke. V zvezi s tem je v najboljšem položaju Hrvaška, ki bo drugi del začela s štirimi točkami, Madžarska in Španija s tremi, Slovenija z dvema, Francija in Islandija pa brez točk.

O neprepričljivih predstavah izbrancev francoskega selektorja Clauda Oneste krožijo različne govorice, od klanskih porazdelitvah znotraj ekipe do osredotočenosti na letošnji športni vrhunec - olimpijske igre v Londonu. Dejstvo je, da so galski petelini v prvem delu prikazali slabe predstave, Nikola Karabatić, Thierry Omeyer in drugi francoski asi so na nekaterih tekmah povsem odpovedali, dodatno pa je njihove delnice oslabila poškodba levega krila Michaela Guigouja. Navkljub temu je to še vedno skupek odličnih posameznikov, ki so nepremagljivi od olimpijskih iger v Pekingu leta 2008. Od tedaj naprej so slavili še na dveh svetovnih prvenstvih (Hrvaška 2009 in Švedska 2011) ter evropskem prvenstvu (Avstrija 2010).